"Талановитий художник слова: Винниченко В.К. - 140"

Владимир Винниченко в анфас и профиль | Газета «День»     Володимир Кирилович Винниченко народився 26 липня 1880 року на Херсонщині, у селянській родині. Дитинство проходило серед людей, які вміли цінувати працю, шанувати розум. Освіту Володимир здобував спочатку в сільській школі, потім у Єлисаветградській гімназії. В 1901 році склав екстерном іспити до Златопільської гімназії. Навчався на юридичному факультеті Київського університету, але не закінчив його у зв ’язку з арештом. Брав активну участь у революційному громадському житті країни. Як літератор працював у журналах «Дзвін», «Украинская жизнь». Перебував у керівництві Централь­ної Ради. Будучи в еміграції, написав тритомну працю «Відродження нації». 

Книга "Намисто" - Винниченко Владимир Кирилович скачать бесплатноВладимир Винниченко в анфас и профиль | Газета «День»    Літературно-художня діяльність Володимира Винниченко роз­почалася в 1902 році. Він створив багато реалістичних творів. Літературознавці відзначають їх високу художню цінність. Най- відоміші його романи — «На терезах життя», «Чесність з собою» та інші. Широко знані його п ’еси — «Дисгармонія», «Великий Мо­лох», «Чорна Пантера і Білий Ведмідь». 

Читать книги автора Винниченко Владимир Кирилович - Страница 1 ...Как литератор Винниченко хотел стать полезным коммунизму ...    В еміграційний період Винниченко написав цикл соціально-психологічних творів, оповідань з історії свого дитинства — «Намис­то» (1921—1923). Відомий його пригодницько-утопічний роман «Сонячна машина» (1928 р.). 

     Помер Володимир Кирилович Винниченко в 6 березня 1951 року у Франції.





Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки