Співучий світ українського народу





   Український народ має славу дуже співучого, а українська пісня здобула собі визнання в цілому світі. Пісня це бездонна душа українського народу, яка пережила всі лихоліття і з глибини сивих віків донесла до нас думи й почуття, болі й сподівання.    
  В нашій бібліотеці пройшло фольклорно-етнографічне свято "Співучий світ українського народу" для учнів 6-их класів загальноосвітньої школи №67.
  Пізнавати історію та культуру свого народу, усвідомлювати нерозривну єдність із попередніми поколіннями повинен кожен справжній українець. Про це дітям розповідали та співали Команчук Валентина Дмитрівна та Левченко Ганна Григорівна. Цей пісенний колектив називається "Жайворонок". Своїм акапельним співом та розповіддю зачарували усіх присутніх. Діти із захопленням співали історичні, соціально-побутові, чумацькі, обрядові пісні,пісні січових стрільців, колядки та щедрівки. Далі під музичний супровід всі учасники заходу виконували обрядові танці. Приємно було бачити непідроблену радість в очах дітей.
   Окремою сторінкою заходу були ігри. В них, як в дзеркалі, відображаються звичаї народу, їх побут та уявлення про світ. Кожна гра чи забава має свої специфічні та моральні якості. Сподобалися дітям ігри "Струмок", "Кіт і Миша".
 До фольклорно-етнографічного свята було організовано книжково-ілюстративну експозицію "Боже, храни Україну", що розповідала  про  символи  рідної  країни, звичаї  та традіції українців, їх  народну  творчість. Також  учасники заходу мали можливість переглянути виставку робіт творчої студії "Чарівний світ захоплень" і фотовиставку, присвячену краєвидам України.
  Працівники бібліотеки підготували цікаві розповіді про обрядово-календарні звичаї і традиції українського народу.Розповіді ілюструвалися малюнками,світлинами про культуру та побут українців.
   Цей захід дав можливість  доторкнутися до справжньої української старовини та культури.















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки