"Лесі Українці - 145"


"До тебе Україно, наша бездольная мати,
Струна моя перша озветься,
І буде струна урочисто і тихо лунати,
І пісня від серця поллється"

   В усьому, що писала Леся Українка - від ніжної елегії до журнальної статті - клекоче сильний потік почуттів, лунає внутрішньо розкутий голос людини, яка усвідомлює своє покликання.
   "Україна, на наш погляд, нині не має поета, щоб міг силою і різносторонністю свого таланту зрівнятись з Лесею Українкою", - писав Іван Франко. Поетеса належить до тих творчих велетнів, які уособлюють незламний дух українського народу.
      Саме про творчість Лесі Українки йшлося на літературному вечорі в загальноосвітній школі №161, в якому взяла участь і наша бібліотека. Діти із захопленням розповідали про життя видатної поетеси, читали її мелодійні вірші, проявляли свою ерудицію під час літературної вікторини.
    З упевненістю можна сказати, що юні літературознавці добре пізнали художній світ Лесі Українки, яка склала справжній поетичний гімн життю, природі, всьому прекрасному в людині, яка утверджує вічність і непереможність буття, чарівну силу мистецтва, вселяє віру в перемогу добра над злом.


"Ні, я хочу крізь сльози сміятись,
Серед лиха співати пісні,
Без надії таки сподіватись,
Жити хочу! Геть думи сумні!"

  До уваги присутнім була представлена книжково-ілюстративна виставка "Стояла я і слухала весну". Щиру подяку висловлюємо бібліотекарю загальноосвітньої школи №161 Майєр Тетяні Сергіївні за тісну співпрацю з нашою бібліотекою.








Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки