17 лютого - Міжнародний День спонтанного прояву доброти



  Це ще дуже молоде свято з’явилось дякуючи ініціативі міжнародних благодійних організацій і призначення його - об’єднати під гаслом доброти усіх людей планети незалежно від їх національності, громадянства, віросповідання. 
  Починалася історія свята у США, а сьогодні воно вже має світове значення. День спонтанного прояву доброти найбільш відомий в країнах Західної Європи та США. В цей день в багатьох містах відбуваються благодійні заходи та марафони, участь в яких беруть відомі актори, громадські та політичні діячі. В Україні це свято ще мало відоме. Тож давайте і ми підтримаємо цю ланцюгову реакцію доброти!      
  Добро не можна побачити, але його можна відчути. Відчути в добрих вчинках, словах, обіймах, в очах та усмішках людей. Кожна людина сама вирішує, яким чином дарувати добро. Хтось приходить на допомогу в скрутну годину. Хтось скаже лише одне слово, від якого стає спокійніше та легше на душі. Хтось ласкаво усміхнеться тобі.

 «Не говори про доброту,
Коли ти нею сам не сяєш,
Коли у радощах вітаєш,
Забувши про чужу біду.
Бо доброта не тільки те,
Що обіймає тепле слово.
В цім почутті така основа,
Яка з глибин душі росте.
Коли її не маєш ти,
То раниш людяне в людині
Немає вищої святині,
Ніж чисте сяйво доброти»


  Ніколи не забувай про людей, які знаходяться поруч! Віддаючи добро, ти отримуєш набагато більше.  Твій вогник добра зростатиме та зігріватиме все більше людей. Доброта здатна зцілити  від душевних мук і недуг кожного, хто її проявляє.
  Пам'ятай, що суть свята полягає в безкорисливому прояві доброти стосовно всіх оточуючих і справжня доброта не повинна чекати на подяку. Головна нагорода за доброту - радість інших людей.
  Це свято допомагає зрозуміти, наскільки наші вчинки впливають на інших. Тож давайте робити спонтанні прояви доброти не тільки раз на рік - 17 лютого - а щодня намагатимемося робити світ трішки добрішим!!!










Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки