До Дня святого Валентина



"З Днем святого Валентина
Я тебе вітаю!
Море радості в коханні
Я тобі бажаю!
Зорю з неба, перли з дна
Я тобі дістану!
Хай усмішка на лиці
В тебе лиш засяє!"
    14 лютого ми святкуємо День святого Валентина - День всіх закоханих. Це романтичне свято відзначається у багатьох країнах світу. У Японії закохані дарують один одному шоколад, американці віддають перевагу солодким марципанам, у англійців свято пов'язане з букетами червоних троянд та пирогів у формі серця, а французи, як справжні знавці кохання, дарують жінкам коштовності.
    До нас це прекрасне свято прийшло у 90-тих роках ХХ століття і тепер є одним з улюблених і популярних.
     Це свято пов'язують з ім'ям християнського священника Валентина, який таємно вінчав закоханих легіонерів у Стародавньому Римі, незважаючи на заборону імператора. За це він й був страчений саме 14 лютого.
    В Україні в День святого Валентина прийнято дарувати квіти, іграшки, повітряні кульки у формі сердечок, цукерки та "валентинки" із освідченням у коханні або побажаннями любові.

     До цього чудового свята для користувачів ми підготували виставку "Все починається з кохання". На ній розташовані класичні та сучасні любовні романи, збірки інтимних поезій видатних українських та зарубіжних поетів, журнальні статті з вибору гарного подарунка коханої та коханому, матеріали про відомі подружні пари, меню романтичної вечері для двох, тощо.
    Сподіваємось, що підібрані матеріали розмалюють зимові будні, нададуть романтичного настрою та допоможуть у підготовці до Дня закоханих.





  



Із чудовим днем любові
Наші сердечні вітання!
Хай буде у житті доволі
Ласки, ніжності, кохання.

































Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки