"Збережемо для наших нащадків Землю"

 "Світе мій чарівний, світе мій пригожий,
Ти даєш життя нам і любов палку.
Світе незбагненний, ти на казку схожий,
Нам красу даруєш й пісеньку дзвінку"

   Ми живемо на дивовижній планеті. Ця планета світлих сонячних ранків, яскравих лагідних днів і тихих зоряних ночей, що пахнуть м'ятою та липою. Вона дарує найщиріші почуття закоханим, вірність друзям, рідній землі, де народився, і щастя тим, хто шанує, любить і оберігає її...
   Перед кожним із нас постає неосяжний, різноманітний світ тварин і рослин, чарівні краєвиди, чисті джерела, глибокі озера, дрімучі ліси та високі гори.
    З давніх-давен природа була основою життя людини. У ній знаходила людина все для задоволення своїх потреб: їжу, одяг, житло. Але якщо раніше люди користувались благами природи, не змінюючи помітно природного середовища, то в останні часи вплив людей на оточуюче середовище значно посилився. Наслідком цього впливу стало виснаження природних багатств, рослинних і тваринних ресурсів, забруднення навколишнього середовища відходами промислових підприємств, побутовими викидами, хімічними речовинами. Сьогодні перед людством стоїть ряд "глобальних проблем", що охоплюють всю планету. Головне, що людство почало усвідомлювати загрозу руйнування природного середовища.
    Надавати допомогу всьому живому на землі повинен кожен з нас, щоб стати добрим захисником і дбайливим господарем рідної природи.
    Витрачати природні багатства треба обережно, дбайливо, економно. Існують різні форми охорони природи: заповідники, заказники, природні і національні парки, пам'ятники природи. В усьому світі і у нас в Україні заведені Червоні книги, куди внесені рідкісні види рослин і тварин, які особливо потребують охорони.
     Любов до природи, бережливе ставлення до неї - це любов до Батьківщини, до свого краю, до свого народу. Берегти і збагачувати скарби рідної землі - обов'язок кожного. Саме про такі важливі речі йшла мова під час бесіди - репортажу "Збережемо для нащадків землю".
"А навколо стільки радості й любові,
В променях ранкових виграє роса.
Краєвиди всюди світлі і чудові,
Радує серденько нам земна краса.

Ми у світ приходим, щоб добро творити,
Бачити й відчути всю красу Землі.
Треба нашу Землю-матінку любити,
Вчитись світ любити, доки ще малі"












Ми всі господарі природи,
Тож збережемо її вроду!
























Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки