...Сто сердць, як сто палахкотінь...




"Голосила навзрид барикада.
Небеса обпеклись на вогні.
Тут - війна.
Брат стріляє у брата,
А осколки - у душу мені...
Світ не згоден, зима ця не згодна!
Зглянься, Господи наш, де ти є?
Їхня кров на снігу вже холодна.
Сльози виплакать сил не стає".
                                                         Зоя Кучерява


   Пройшло два роки з дня загибелі сотні прекрасних українців, героїв, патріотів, яких український народ назвав "Небесною Сотнею"
     Коли восени 2013 року київські студенти вийшли на мирні акції протесту проти неєвропейського шляху розвитку України, ніхто тоді не міг собі й уявити, що колись на головній площі рідного Києва проллється кров. Підприємці, студенти, робітники, лікарі вийшли на Євромайдан боротися за своє право на демократію та європейський вибір. Так починалася Революція Гідності.
     20 лютого 2014 року назавжди стане однією з самих трагічних дат в історії нашої країни. Цей день залишається у серцях як День пам'яті Героїв Небесної Сотні.

   Увага всього світу була прикута в той час до подій в Україні. Репортажі, фото-, телематеріали шокували увесь світ своєю правдивістю. Серед фотокореспондентів на Майдані від першого до останнього дня перебував й користувач нашої бібліотеки Андрій Недзельницький. Андрій за фахом інженер-проектувальник, закінчив НТУУ "КПІ", а за покликом серця громадський журналіст і фотограф. Він має дипломи учасника фотовиставки "Людина в пошуках сенсу" (2011 р.), фотоконкурсу, присвяченому Києву в 2013 році та перше місце у конкурсі "Київ у блакитному" (2015 р.).
     Сьогодні ми знайомимо вас із серією його фотографій безпосередньо з місця подій 2013-2014 років. Ці світлини відтворили історичні миті тих значних подій, які назавжди залишаться у нашій пам'яті і пам'яті наших нащадків як великий подвиг в ім'я гідного майбутнього нашої держави.
    У День пам'яті Героїв небесної Сотні ми у скорботі і з великою вдячністю згадуємо патріотів України.
















"Для українців всі ви вже герої,
Безвусі молоді захисники.
Ми не забудемо хлопців цих ніколи!
Про них всі знатимуть про всій землі,
Їх імена носитимуть і вулиці, і школи,
Вони - герої рідної землі!"
                            Орися Надольська


Слава Україні! Героям Слава!




















Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки