Міжнародний день щастя


"Шукаємо щастя по країнах, століттях, а воно скрізь і завжди з нами; як риба в воді, так і ми у ньому, і воно біля нас шукає нас самих"

Григорій Сковорода 

Сьогоднішній день символізує рівне право на щастя кожного мешканця Землі. Сьогодні день дорівнює ночі. Сьогодні Сонце світить однакову кількість часу практично на всій території земної кулі. Тому саме сьогодні, у День весняного сонцестояння, ми святкуємо Міжнародний День Щастя.
З ініціативою святкування Дня Щастя звернулось до ООН Королівство Бутан. ООН підтримала цю пропозицію, визнавши актуальність щастя та благополуччя загальнолюдськими цінностями, і своєю резолюцією в червні 2012 року проголосила 20 березня Міжнародним днем щастя.
До речі, пропозиція була підтримана одноголосно усіма 193 членами асамблеї.
Сьогодні в нашій країні нелегкий та тривожний період історичних змін. Нам усім не вистачає щастя. Але давайте хоч трохи спробуємо гармонізувати своє життя і помріймо про мир та щастя. Бо прагнення до щастя є загальним і, мабуть, найбільшим почуттям усіх людей. 
І пам’ятаймо, що піклуючись про щастя інших людей, ми знаходимо своє власне. Подаруйте своїм близьким та коханим тепло душі та побажаннями щастя. Зробіть цю весну найкращою для себе та Ваших близьких! 

Творіть власні історії Щастя!


ить - це одиниця вимірювання щастя"

Володимир Жемчужников

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки