"Галактика дитячих книг"


                                                                 




"Як до живих джерел глибоких,
Ми припадаємо до книг.
Черпаємо снагу, неспокій
Та нездоланну правду з них.
Нас поведуть вони у мрію,
Щоб розпізнати суть буття.
Прийдешні нам шляхи відкриють
І стануть школою життя."





      
   Одного разу Альберта Ейнштейна запитали, як ми можемо зробити наших дітей розумнішими. Його відповідь була простою й мудрою: "Якщо ви хочете, щоб ваші діти були розумними, читайте їм казки. Якщо ви хочете, щоб воно були ще розумнішими, читайте їм ще більше казок."
 Важливість існування книги у сучасному суспільстві безперечна. Книга - це унікальний, феноменальний винахід людської цивілізації, життєдайне джерело інформації та нових знань. Книга навчає творити добро, любити людей, поважати себе, розвиває мовленнєві здібності людини. 


Анимация КнигиАнимация КнигиАнимация Книги



"Тиждень книжки! — зазвучало
Серед міста, як сигнал.
За годину місто стало
Як один читальний зал.
Всі читають урочисто —
І безвусі, й вусачі.
Скільки мешканців у місті,
Стільки в місті й читачів."
                                Оксана Сенатович


  Щороку в березні місяці бібліотеки проводять Всеукраїнський тиждень дитячого читання. Це дає змогу стимулювати у дітей інтерес до читання та самостійного вибору книги. У перенасичений інформацією час тиждень читання покликаний допомогти дітям відчути радість спілкування з книгою, нагадує дорослим про значення друкованого слова у дитинстві, привертає увагу до проблем дитячого читання.
          В нашій бібліотеці для різних категорій користувачів були організовані книжкові експозиції "Її величність - Книга", "У світі казок і легенд" та "Мандруючи сторінками казок", проведена літературна палітра "Галактика дитячих книг". Діти відкривали нові імена в літературі, вшановували митців, ювілярів, спілкувалися з однолітками. Бажаючи мали можливість намалювати книжкових героїв для виставки "Казкові герої очима дітей". Для юних книголюбів була проведена акція по обміну книжок "Прочитав сам - передай іншим".  


   









       Дитяча книга - це наше перше знайомство з нескінченним світом літератури, яке триватиме все життя. Це те, що поріднює людей. Люди різних поколінь - діти, батьки, бабусі, дідусі - читаючи книжки разом, глибше розуміють одне одного. А малюки, які ростуть в атмосфері книжки, тягнуться до неї все життя.


Анимация КнигиАнимация КнигиАнимация Книги

"Книга, як птиця, -
Може весь світ облетіти.
Книга цариця, може серцю повеліти.
Книга - богиня, бо може чудо здійснити."
                                                                              К. Боришевський

    Дітям віком 3 - 6 років зазвичай подобаються казки. Недарма французький письменник Даніель Пеннак говорив: "Самі того не уявляючи, ми відкриваємо для себе мало не найголовніше призначення казки: встановлювати перемир'я в битві життя." Залюбки читаються книги серій: "Школа веселих і допитливих", "Перші кроки", "Уроки доброти" та інші.
    Серед улюблених дитячих книжок школярів 1-5 класів є книги серії "Для тих, хто не любить читати", "Життя видатних дітей", "Дитячий світовий бестселер", "Сучасна дитяча проза". Захоплюючими та оригінальними вважають діти книги українських авторів. Це Галина Малик "Вуйко Йой і Лишеня", Любко Дереш "Дивні дні Гані Грак", Леся Вороніна "Прибулець з Країни Нямликів", Олесь Ільченко "Таємниця старої обсерваторії", Олександр Дерманський "Володар Макуци,..." та багато іншіх.


Анимация КнигиАнимация КнигиАнимация Книги
"Людина, для якої книжка вже у дитинстві стала такою необхідною, як скрипка для музиканта, як пензель для художника, ніколи не відчуває себе обділенною, збіднілою і спустошеною."
                                         В. О. Сухомлинський

   Коли затишно і приємно на душі, коли начиталися, чому б і не поспілкуватися? Мелодійно звучали пісні українських та зарубіжних авторів під супровід гітари, а виконували їх наші відвідувачі. Отже, книга ще й створювала настрій і надихала на творчість. Кожен день тижня був цікавим і пізнавальним.
      Справді, читання - це задоволення і користь, це бесіда з людьми більш мудрими і цікавими. Сподіваємося, що ми - дорослі, зможемо передати дітям світ, де вони будуть читати, уявляти і розуміти, що силу має той, хто володіє інформацією.














   


  Шановні юні друзі та їх батьки! Запрошуємо вас до бібліотеки.
  На вас чекають дивовижні мандрівки неосяжним всесвітом цікавих книг!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки