Київ - наш рідний край.



" Та ось який ти, Києве коханий!
Такий красень, такий принадний ти:
Я зустрічав міста за океаном - 
Та кращого від тебе не знайти!

Хрещатик твій - неначе вишиванка,
Серця узорами своїми полонить,
І до Дніпра гукає на світанку,
І гомоном каштановим п'янить."
                                                М.Тарновський.

   Кожне місто по-своєму прекрасне і неповторне. Своєрідність Києва - в сусідстві сивої давнини з днями ХХІ століття. Славний Дніпро був свідком зростання Києва: від городища слов'янського племені полян до одного з найбільших міст Європи. Одне з найдавніших міст світу, він залишається вічно молодим, завжди в русі, в розвитку, незмінно дивиться в майбутнє!
    На київській землі народились витвори людської думки, що увійшли в скарбницю вітчизняної і світової науки, літератури й мистецтва. Це всесвітньо відома давня архітектура - Золоті ворота, Софійський собор і Печерська лавра, це безсмертний літопис "Повість минулих літ" і видатна літературна пам'ятка "Слово про Ігорів похід".
   Київ - місто герой! Воно пережило чимало страждань: набіги татар і печенігів у ХV столітті, окупацію різними державами, світові війни, страшні голодомори, але воно вижило завдяки своїм мешканцям.

"Я стільки чув похвальних слів про Київ,
Такі захоплені чув голоси,
І це - не чемності самої вияв,
А лиш визнання справжньої краси."
                                                       М. Рильський



  Щороку оновлюється і стає кращим наше стародавнє місто. Величний Хрещатик, давні Печерськ і Поділ, диво - Дарниця - все це неповторні силуети Києва! А він продовжує міняти свої обриси й росте вище і вище... Все, що споруджено, чого досягнуто у Києві, - це плоди розуму, енергії і рук багатьох поколінь киян. Попри всі негаразди місто продовжує писати свою славну історію.
 В рамках загальносистемного тижня краєзнавства "Сентименти до мого міста" в бібліотеці цікаво пройшли гра-вікторина "Краєзнавча п'ятнашка" та краєзнавче асорті "Багата на красу моя столиця". Школярі проявили неабияку ерудованість з історії та географії рідного краю. 
    




"Києве мій.
Грає море зелене, тихий день догора.
Дорогими для мене стали схили Дніпра,
Де колишуться віти закоханих мрій.
Як тебе не любити, Києве мій..." 
                                       Д. Луценко











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки