"Держава. Конституція. Людина"







"Яка конституція найкраща? Та, яка найкраще виконується. Цю відповідь придумало лукавство, щоб примусити забути про користування свободою та про вічне право на її тимчасове володіння".

                                                                                                                             К. Л. Берне

   
    Історія людства довела, що демократія є найбільш придатною системою організації влади та суспільства. Тим приємніше знати, що основа демократичного устрою - конституція, вперше була написана і застосована в Україні. Автором першої у світі  конституції був гетьман Пилип Орлик. 
   Світовий досвід свідчить, що успішніше розвивається та суспільна система, в який найбільш повно розвивається творчий потенціал людини. Саме вільна і відповідальна особа є головною  рушійною силою сучасного суспільства. 
      Наша країна входить в Європейську сім'ю народів, а там Закон - це основа життя і добробуту, і без елементарних правових знань людина не в силах вирішувати найпростіші питання. Без дотримання норм права, без правової культури людину не цінують.
   Основний закон зобов'язує державу сприяти єднанню та розвитку української нації, її історичної свідомості, культурним традиціям, релігійної та мовної самобутності всіх народів та національних меншин нашої держави. 
   Процес народження  української Конституції був досить болісним, довгим і тривав шість років. Кінцевий текст Конституції був прийнятий  Верховною Радою України 28 червня 1996 році.  Депутати працювали над ним всю ніч з 27 на 28 червня. Парламентарії врахували зауваження Президента України, а також підтримали статті проекту про державні символи України, про державну українську мову, про право приватної власності. Затвердження Конституції закріпило правові основи  незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Ця подія - результат такого довгоочікуваного компромісу  між різними політичними силами держави - була важливішим кроком у забезпеченні прав людини і громадянина. 
    За Конституцією, держава відповідає перед людиною за свою діяльність. А основою діяльності держави має бути утвердження прав і свобод людини.
     Україна починається з кожного з нас Ми маємо будувати таке суспільство, де буде панувати закон і справедливість. 
    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки