" Країна знань усіх вітає"


"Школа — велика дитяча країна,

В ній відкривається білий наш світ.

Тут пізнає себе кожна дитина,

І відправляється звідси в політ."

                                                                                                                                                                                                                                                                                                                                (Надія Красоткіна )            

  В усі часи освічена людина користувалася повагою. Люди навчаються, щоб знати, діяти, жити. Знання - це справжній скарб, це сила творіння, добра, суспільної злагоди та поступу. Знання, мов чисте повітря і енергія сонця, необхідні нам для повноцінного життя. "Наука для людини - як сонце для життя", - говорить народна мудрість.
     У перший день осені школи відкривають двері для мільйонів учнів. Це не просто день закінчення канікул, а справжнісіньке свято - День знань. Кожен пам'ятає лінійки, посмішки, квіти, перший дзвоник та своїх вчителів.
    Хоча 1 вересня як День знань вважається міжнародним святом, традиція починати в цей день навчальний рік існує далеко не в усіх країнах. В Японії перший дзвоник дзвенить у квітні, а останній - у березні наступного року. У США взагалі немає чітко встановленої дати першого дня нового навчального року. Дату визначає кожен освітній округ. Тому американські діти з різних штатів йдуть до школи в різні дні - хтось у кінці липня, хтось у серпні, а хтось і у вересні. В Австралії навчальний рік починається у лютому, а в Німеччині - в середині жовтня.
       Кращий подарунок до Дня знань - це книжка. Вона  - джерело знань, перевірене віками і тому ми підготували для своїх користувачів книжкове доміно "Країна знань усіх вітає".

Вітаємо з початком  навчального року!
        

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки