"Ми за спокій і мир на Землі"



 "Народу мир потрібен як вода,
 Як хліб і сіль, і він його доб'ється.
Ганьба і смерть тому, хто напада,
І вічна слава тим хто не здається".
  
     21 вересня весь світ відзначає День миру. Це день глобального припинення вогню та відмови від насильства, проголошений Генеральною Асамблеєю ООН. Щороку невід'ємною процедурою початку святкових заходів служать символічні удари "Дзвона миру". Цей дзвін був відлитий з монет, які зібрали діти з 60 країн світу. На дзвоні напис: "Хай живе загальний мир у всьому світі". Його подарувала Японія ООН в 1954 році. Хвилиною мовчання поминають тих, хто загинув у військових конфліктах.
Загальновідомим символом миру є голуб. Саме зображення цього птаха використав Пабло Пікассо для емблеми Всесвітнього конгресу прибічників миру.  
        Ще зовсім недавно для України цей день був не більше, ніж чергова дата в календарі. Зараз це свято як ніколи актуальне для нашої країни.
    Багато громадських організацій, національно-культурних товариств України проводять різні акції до Міжнародного дня миру задля налагодження порозуміння та діалогу всередині українського суспільства та привернення міжнародної уваги до анексії Криму й військової агресії РФ на Донбасі.


"А що ж дорожче в світі є за мир?
Та й за життя - ціннішого немає.
Коли піснями сповнений ефір,
Сміються діти і душа співає".
  
    В нашій бібліотеці представлена виставка дитячих малюнків, присвячена Дню миру.
     Кожна розсудлива людина на нашій планеті мріє про спокій, відсутність воєн та загальне благоденство. І кожен спочатку повинен навчитися жити в мирі один з одним.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки