"Сини України: нескорені і горді"

       
    
     Під гаслом "Сила нескорених" 14 жовтня минулого року українці вперше відзначили свято Дня захисника України. Відтоді відбувається всеукраїнська акція "Браслет нескорених". Колись ми пишалися нашими запорізькими козаками як героями. Сьогодні ми розуміємо, що сила духу наших предків в нас живе. Український народ може гордитися нинішнім поколінням чоловіків, що усвідомлено йдуть воювати у зону АТО, аби віддати душу і тіло на захист своєї Батьківщини. Зараз у нас формується образ справжніх героїв. І це важливо для майбутніх поколінь. Сучасні захисники нашої держави - це золотий фонд нації, це зразок поведінки справжнього чоловіка. Ці солдати і офіцери жертвують багатьма благами і своїм життям заради миру і спокою в країні. Воїни кажуть: "Ми хочемо, аби люди усвідомлювали, що війна триває в їхній рідній країні і що там, на Донбасі, хлопці жертвують своїм життям, аби українці жили спокійно". В таких випробуваннях, які зараз переживає наша країна, народжується справжня нація. 
       До Дня захисника України ми організували виставку-пам'ять "Сини України: нескорені і горді". На ній представлені матеріали, що знайомлять користувачів з іменами загиблих героїв та тих, хто повернувся живими і отримав нагороди Батьківщини - всіх тих, хто віддано і чесно виконував свій військовий та громадянський обов'язок. 

"Тримайтеся, синочки золоті!
Тримайтеся, гвардійці, добровольці!
Нехай вас оминають кулі ті...
Вертайтеся живими, оборонці!"
                                                                                                                       Леся Степовичка
     
   Виставка доповнюється експонатами із зони проведення антитерористичної операції: прапор і емблема батальйону імені генерала Кульчицького, особисті речі бійця Національної гвардії України Юрія К., подаровані бібліотеці на пам'ять та матеріалами з церемонії нагородження героїв АТО - мешканців Солом'янського району.

    З нагоди свята пройшла патріотична година "Тільки відважним героям радість перемоги дана" з учнями 7-х класів загальноосвітньої школи № 54.













 Вітаємо захисників Вітчизни зі святом!!!
Бажаємо витривалості і терпіння. Обов'язково повертайтеся додому живими, здоровими і з перемогою. Ви - герої України. Головне - пам'ятайте: ми у вас віримо.

Слава Україні! Героям Слава! 
 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки