"Мамо, мамо, ніжна моя нене"


      
Саме у травні, коли мати виряджає свою доню-Землю у пишному вбранні весняних квітів у дорогу життя, люди висловлюють подяку материнській самопожертві і відзначають День Матері. МАМА... Хто і коли створив це чарівне слово, що пахне конвалією і бузком, літнім сонцем і зимовим морозцем, вербовою гілочкою навесні і грибами-ягодами восени. Матір, Мама, Мамуня, Мамуся, Мамцю,  Матінка, Матуся, Ненька - грає-виграє на дитячих вустах перше слово.

        День матері започаткувала ще у 1910 році американка з Філадельфії Анна Джарвіс. Її мати передчасно пішла з життя. Донька, яка дуже любила матусю й сумувала за нею, вимріяла думку, щоб щорічно люди у всьому світі вшановували матір-неньку, матір-землю, матір Божу. 

         Мати посідає у нашому житті особливе місце. Ми повсяк час  звертаємося до неї, увесь шлях нашого життя до матері.
 Кожної миті на земній  кулі народжуються діти. І перше, що бачать вони, відкривши оченята, - материнські очі. Любов до матері - це найсвятіше щастя. Повноцінне та радісне життя у тієї людини, що відчуває таку любов.
     Бережіть свою Матір! Зверніться до неї, знайдіть для неї чарівні слова,що зігріють материнське серце, подаруйте їй радість!

Любі матусі прийміть слова вдячності, любові і поваги! Нехай у ваших очах не гаснуть усмішки! Від щирого серця бажаємо вам здоров'я, щастя, взаєморозуміння і тепла від своїх дітей!💙💛




         






Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки