"Мандруємо країнами ЄС"

"Європа у Всесвіті - краплина.
На ній ліси, і гори, і річки.
І неповторні всі її країни,
Що розвиваються епохи й віки."


    
  Щороку в травні місяці країни Європейського Союзу святкують День Європи. Україна відзначає це свято з 2003 року.
  Євросоюз об'єднав 28 держав Європи з адміністративним центром у Брюсселі. В країнах ЄС користуються 23 мовами світу. Європейський парламент як законодавчий орган представляє інтереси громадян усіх держав. Євросоюз - це унікальне явище, адже кожен народ з його 28 країн унікальний своїми традиціями, звичаями, мовою, кухнею, а не лише географією, кліматом та релігією. До будь-якої країни, маленької чи великої, у Євросоюзі ставляться з повагою. Майже всім знайома цікава назва "Бенілюкс". Це об'єднання трьох міні-держав - Бельгії, Нідерландів, Люксембургу. Попри малі розміри, ці країни відіграють не останню роль у міжнародних відносинах і світовій економіці. Чим саме ці країни цікаві?
Картинки по запросу картинка Амстердам  Королівство Нідерланди, за офіційною назвою - Голландія. Ця країна вважається морськими воротами Європи. Її столиця - Амстердам - є "ювелірною" столицею світу. Найбільшим постачальником квітів також є Нідерланди. У світі всі знають голландську електротехнічну корпорацію "Філіпс". Сільське господарство країни є одним з найпродуктивніших у світі. Хоча Голландія і є "морськими" воротами Європи, в ній постійно йде гідротехнічне будівництво і "боротьба з морем". Місто Роттердам є найбільшим морським портом у світі. За рік країну відвідують 6,2 млн. туристів, які можуть подивитися Будинок Рембрандта в Амстердамі, Музей Ван Гога, Музей Франса Гальса.  У Нідерландах існує 12 національних парків.
Картинки по запросу картинка Бельгія
   Друга країна Бенілюксу - це Королівство Бельгія. Її назва походить від кельтського племені бельгів, які заселяли цю територію. Бельгію ще називають "прохідним двором" Європи. У бельгійській столиці Брюсселі міститься штаб-квартира НАТО і засідає парламент ЄС. Ця країна відома своїм традиційним текстильним виробництвом.
Картинки по запросу картинка Люксембург  Бельгію відвідують 3,3 млн. туристів за рік, увазі яких пропонують скарби музеїв - Королівського музею мистецтв, що відомий чудовою колекцією творів художника XVII століття Рубенса та інших фламандських художників; Королівського музею мистецтв у Брюсселі та Музею Валлонського мистецтва у Льєжі.
 Третя країна Бенілюксу - це Велике Герцогство Люксембург. Люксембург є одним з міжнародних банківських центрів. Культурною ознакою країни є карнавали: карнавал Святої крові, дитячий карнавал до дня святого Миколая, тощо. До списку  ЮНЕСКО включені стародавні квартали і фортифікаційні споруди міста Люксембург.

  Три невеликі країни Євросоюзу знайомлять туристів з культурою, побутом та звичаями європейських народів.
 Учні шостих класів стали учасниками заочного туристичного турне "Мандруємо країнами ЄС" та мали можливість намалювати країни Європи де вони хочуть побувати найближчим часом.

 Ми маємо надію, що незабаром українці теж зможуть без перешкод мандрувати країнами Євросоюзу.



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки