"Здоровому - завжди здорово"


                                                                    "Здоров'я - розкіш для людини,
Найбільша цінність у житті.
Як є здоров'я день при днині,
Можливість є йти до мети.
Тоді є радість, щастя, диво,
Краса у крапельці роси.
Тоді людина йде щасливо
Серед безмежної краси.
Вона - здорова! Це чудово,
Бо їй нічого не болить.
Вона добро творить готова.
І це прекрасно! Можна жить!"
     Н. Красоткіна




   Найбільше благо, дароване людині природою - це здоров'я. Без нього не можна зробити життя повноцінним і щасливим. Німецький філософ Артур Шопенгауер говорив: "Здоров'я настільки переважує всі блага життя, що воістину здоровий жебрак щасливіший від хворого короля".
      Багато в чому здоров'я людини залежить від її способу життя та ставлення до себе. Найпростішим та доступним діючим способом зміцнення захисних сил організму є загартовування. Організм людини перебуває в постійному зв'язку із зовнішнім середовищем. На нього звалюються коливання температури повітря, швидкості вітру, зміни атмосферного тиску. За допомогою спеціальних заходів можна підвищити стійкість організму до шкідливих впливів навколишнього середовища. Найголовніше в загартовуванні це температурний перепад.
       Засобами загартування є вода, повітря і сонце. Обов'язково дотримуватися треба правил поступовості і систематичності. Підбір процедур має бути індивідуальним та комплексним.
  Загартовування зміцнює серцево-судинну систему, систему харчування, систему очищення організму і нервову систему. Вважається, що зіткнення з перепадами температур підсилює процес обміну речовин в організмі. Максимальний ефект загартування приносить у тому випадку, якщо воно є складовою природного способу життя.
      Про методи фізичного виховання та  оздоровлення йшлося під час спорт лайфу "Здоровому - завжди здорово". Учасники заходу прийняли участь в різноманітних  рухливих іграх і розвагах.



    Будьмо здоровими!













Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки