"По музеях Мюнхена і не тільки..."

    
Немецкий музей (Deutsches Museum)
Музей природознавства
Німецький історичний музей
   Завдяки колекціонерам минулих століть  було створено чимало музеїв у світі. Німеччина виявилась найбільшою на колекції та музеї. Адже в неї налічується понад 3000 музеїв: це музеї Земель, міст, союзів, краєзнавчі, приватні, скарбниці, музеї єпархій і соборів, палаців і музеї просто неба. Різноманіття музейних колекцій здається безмежним - від творів Рембрандта і Пікассо до шпалер (Кассель), від знарядь виробництва (Кобленц), до метеоритів (Марбут), від мумій, витягнутих з боліт (Шлезвіг) до оптичних приладів або якнайдавнішого плавучого засобу в світі (Бремерхафен).
Пергамський музей
Музейний острів
      Наприклад, у столиці Німеччини - Берлині - існує цілий Острів музеїв. Цей історичний архітектурний ансамбль, що складається з 5 музеїв, будувався близько 100 років, і вважається частиною спадщини ЮНЕСКО. Тут розташовані Старий і Новий Музеї з колекціями давньоєгипетського і візантійського мистецтва, Стара національна галерея, музей Боде і Пергамський музей з колекціями давньоримського, давньогрецького і азіатського мистецтва. Експонати цих музеїв охоплюють історію людства за 6 тисячоліть. В Берліні можна також відвідати Музей музичних інструментів та Німецький історичний музей, де представлена вся історія країни до сьогодення, та Музей німецького фольклора. Усьому світові відома художня галерея міста Дрезден - столиці  і перлини Саксонії. В її 50 залах експонуються видатні твори Рафаєля, Рембрандта, Ван Дейка, Тиціана тощо. Шанувальники коштовностей і розкоші оцінять музей "Зелене склепіння", який має унікальне зібрання предметів побуту і мистецтва, прикрас і меблів, що належали монархам Європи. 
Нова пінакотека





Alte Pinakothek.JPG
Стара пінакотека
Картинки по запросу музеї німеччини  Місто Мюнхен , що вважається столицею Баварії, вже в ХVI столітті було  одним з центрів світового мистецтва. Воно є містом витонченості і радості життя. Тут представлено близько 50 музеїв. Найбільш відомими з них є Державні національні галереї - Стара та Нова Пінакотека, що пишається зібранням образотворчих робіт від епохи класицизма до арт-нуво, Баварський національний музей з колекціями скульптури, декоративного  та народного мистецтва. Туристи можуть відвідати у Мюнхені Музей природознавства і техники, Музей Німеччини, Державну галерею Ленбаха і Театральний музей. На території більше 5 тис. кв. метрів розташовано музей BMW. Тут можна побачити всю історію BMW в автомобілях, мотоциклах і навіть літаках.
Deutsches historisches Museum Zeughaus Dec 2004 2.jpg
Лінден-музеум 
Німецький національний музей
     У Бонні  приїжджі охоче відвідують музей видатного німецького композитора Людвига ван Бетховена. Разом з іншими цікавими музеями Німеччини заслуговує уваги й Лінден-музеум у Штудгарті - один з значних етнографічних музеїв у Європі. Художня галерея та автомобільний музей  міста обов`язково привернуть увагу туристів. У місті Лейпциг розташований музей образотворчого мистецтва, де зберігається найдавніша, найцінніша і найбільша колекція творів мистецтва Німеччини. Більше 3,5 тисяч полотен, 60 тисяч графічних робіт і більше 1000 скульптур періоду від середніх віків до наших днів.
     Крім того, Німеччину можна назвати світовим центром незвичайних музеїв. Адже тут їх дійсно чимало. Це, наприклад, Музей брехні, Музей мишоловок або Музей автомобільних номерів тощо. 
  Кількість та різноманіття німецьких музеїв здатні вразити будь-якого туриста. Тож, вирушайте до Німеччини і насолоджуйтесь скарбами її найцікавіших музеїв!
      "Заочні подорожі" по музеям Німеччини здійснили відвідувачі бібліотеки, які поки що не мають можливості поїхати за кордон.




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки