"Покрова. Свято відважних"

  
    14 жовтня - особливий день. Він об'єднує одночасно декілька свят. В цей день відзначається православними та греко-католицькими церквами Покрова Пресвятої Богородиці.
   Цей день відзначається ще як День українського козацтва. Українські козаки вірили, що свята Покрова охороняє їх, а Пресвяту Богородицю вважали своєю заступницею і покровителькою. 
   І саме молоде свято, що відзначається 14 жовтня - День захисника України. В цей день вшановуємо мужність і героїзм людей, які захищають незалежність і територіальну цілісність України. Захист своєї країни - це справді свята справа.
  До Дня захисника України, пройшов захід у Вищому професійному училищі Національного авіаційного університету. Зворушливо-змістовною виявилась зустріч ліцеїстів з одним із справжніх захисників України Стрельцовим Денисом - добровольцем, командиром другої мотопіхотної роти вісімнадцятого батальйону двадцять восьмої бригади Збройних Сил України. Про страшні події справжньої війни велася серйозна чоловіча розмова. Про снайперські помилки та досягнення, про полон та поранення і про складну адаптацію до мирного життя хотіли дізнатися присутні. Зі сльозами на очах звучали для героя вірші від викладачів та студентів. Справжнім подарунком був щирий потиск руки мужнього героя. Сердечною подякою, оплесками та обіймами закінчилась незабутня зустріч.


   Вітаємо зі святом Покрови та Днем       захисника України!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки