Guter deutscher Charakter

У минулі часи цю країну називали Тевтонією – за назвою племені тевтонів, що в 2 столітті до нашої ери населяли північ країни, а потім перемістилися на південь і в 102 до нашої ери були знищені римлянами.
Місцеві жителі називають свою країну Дойчланд. Майже всі інші народи іменують її по-своєму, наприклад, іспанці та французи – Алеманією, а англомовні народи і більшість слов’янських - Німеччиною. 

Існує стереотипна думка, що Німеччина - це країна порядку і педантизму. А німці вважаються стриманою в емоціях нацією і видаються неприступними. Перше, що кидається в очі - це їх незмінне «bitte» з незмінною посмішкою. Але це чисто зовнішня сторона. Насправді, за зовнішнім фасадом ховається нація, що роздирається сумнівами відносно свого минулого і сьогодення. Познайомившись з німцями ближче, ви можете змінити своє відношення до них. 

Хороший характер - ось відмінна риса німців. Діловитість і чесність - ці якості притаманні жителям Німеччини. 
Німець не возносить себе в небеса. Ця нація мислить реальними категоріями. Німець вважає себе скромною і досить рядовою людиною. Дайте йому пиво, ковбаску, затишок та іншого німця, з яким можна поговорити про політику або поскаржитися на життєві нелади, і він буде задоволений.


Німці відносяться до життя з неймовірною серйозністю. Вони переконані, що життя ділиться на дві частини: публічну і приватну. І що кожна з них вимагає до себе серйозного відношення. Що доречно в одній іпостасі, неприпустимо в іншій.

І хоча зовні німці не виглядають щасливими це не означає, що вони нещасні. За економічними показниками ця країна є однією з найбільш просунутих і рівень життя в державі достатньо високий. Німці роблять добровільні пожертви по декілька мільярдів євро на рік, найбільше серед європейських країн. Тому вважати німців нещасними не варто, вони просто виглядають серйозніше, інших націй.

В той же час німці люблять помріяти, і вважають себе романтиками. У кожному німцеві є щось від несамовитого Бетховена, ширяючого над лісами і долаючого удари долі. Німецька душа заявляє про себе скрізь, де лише заходить мова про Мистецтво, Почуття та Істину.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки