ЛЕТИМО

Картинки по запросу анімаційна картинка планети


  Сьогодні ми летимо на Марс. Червону планету, що вабила людство ще з часів Давнього Єгипту, тобто ще 3,5 тисячі років тому. З усіх планет в Сонячній системі Марс є, мабуть, найунікальнішою. На планеті є достатньо велика кількість води у вигляді покладів льоду в ґрунті. Більше того, марсохід Curiosity виявив сліди водяних потоків, які, можливо, утворюються влітку і випаровуються взимку. 

Цікаво, що марсіанський день майже рівний земному. Він триває приблизно 24 години 37 хвилин. А ось рік на Марсі набагато довше земного: 687 днів. 

   Червоний колір поверхні Марса обумовлений мінералами заліза, які окислюють ґрунт. NASA вважає марсіанський ґрунт дивовижно схожим на земний. У ньому є всі поживні речовини, необхідні для підтримки життя. Більше того, науковці стверджують, що близько 4 мільярди років тому на Марсі була атмосфера, насичена киснем. 
   Тож саме ця планета найбільше схожа на Землю. І відтоді як люди вперше підняли очі в небо, Марс був темою безлічі розмов, дискусій, наукових досягнень та... літературних творів.
Як це було - прочитаймо!











Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки