"# ТатоМоже"

Картинки по запросу день батька"Стати батьком зовсім легко. Бути батьком, навпаки, важко." 
                                                             Вильгельм Буш

    За результатами психологічних досліджень, немовлята, чиї тата доглядали за ними з перших днів життя, показують більш високий рівень розумового та фізичного розвитку, виростають більш емоційними та чуйними. Коли батько в сім’ї займає активну позицію, між подружжям виникає менше проблем, з’являється єдність цілей та погодження в прийнятті рішень з питань виховання дитини.
   Психологи відзначають, що відношення до немовлят батьків відрізняється від ставлення матерів. Татко переважно грає з дитиною, тоді як мами звичайно сповивають, купають і годують немовля. Навіть доглядаючи за дитиною, батьки прагнуть робити це в ігровій манері. При цьому вони грають з дітьми інакше, ніж матері. Чоловіки більше схильні до енергійних ігор, спрямованих в першу чергу на фізичний розвиток дитини: вони підкидають малятко, рухають їх ручками та ніжками, гойдають на нозі, катають на спині. Матері поводяться з малятами більш обережно - ніжно розмовляють, пестять, беруть дитину на руки. Цікаво, що з самого раннього віку немовлята побачивши батька тягнуться до нього і піднімають брови: «Якщо тато тут, будемо грати». 
  Якщо провести експеримент і надати малятам можливість вибору партнера по іграм, вони, як правило, оберуть батька. Батьки, у яких встановлені міцні емоційні зв'язки з дітьми в молодшому віці, надалі будуть більш чутливими до змін потреб і інтересів своїх дорослих дітей. В цілому такі батьки мають більший вплив на своїх дітей. Діти більше слухають їх, орієнтуються на їх думку. Сини мріють походити на тих батьків, з якими у них теплі, різносторонні взаємини. Роль тата у вихованні доньки не поступається ролі матері, а іноді навіть виходить на перший план. Саме від тата залежить, яке майбутнє складеться у його дівчинки, це стосується і вибору чоловіка і навіть вибору професії і подальшої кар'єри. 

                      



   Згідно з дослідженнями психологів-практиків, роль батька у вихованні полягає в заохоченні активності, спрямованої на розвиток соціальної компетентності. Якщо мати надає дитині можливість відчути інтимність людської любові, то батько торує йому шлях до людського суспільства. 

Шановні тата! Вітаємо Вас з Днем батька! Любіть своїх дітей, радійте кожному дню, проведеному з ними!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки