"Галопом по Європі: Данія"



Топ-20 интересных фактов о Дании      Данія... Що ми знаємо про неї? Одразу виникає у пам'яті образ шекспірівського Гамлета - принця данського або відомі у всьому світі казкові персонажі Г.Х.Андерсена Русалонька, Дюймовочка та Гадке каченя.
  Данія - це мініатюрне королівство, яке називають Перлиною Скандинавського півострова. І не випадково, адже на невеликій території цієї казкової країни зосередилися справжні скарби культури і історії. Найстарішим чинним прапором держави на Землі є данський Даннеброг. Легенда відносить його появу до самого початку XIII століття. Це червоне полотнище з білим хрестом.

Топ-20 интересных фактов о Дании Данія є однією з найблагополучніших країн земної кулі. Данці є найщасливішою нацією - переважна більшість населення країни повністю задоволені своїм життям. Не дивно, що багато хто хоче перебратися сюди на постійне місце проживання. Тим, хто планує здійснити кардинальний поворот у своєму житті і спробувати щастя в «країні вікінгів», буде корисно ознайомитися з інформацією про це скандинавське королівство і про особливості життя в країні.

Картинки по запросу погода у Данії
     У Данії дуже дивний клімат. Практично цілий рік там температура близько 10-20 градусів Цельсія. Ну, і дощ. Несильний, трохи, але постійно присутня якась похмурість на небі. Данці жартують, що їх літо відрізняється від їх зими тільки тим, що дощ трохи тепліше... У  народі існує прислів'я: "Якщо вам не подобається данська погода - зачекайте 5 хвилин, вона зміниться".
   Більшість данців працюють з восьмої ранку до чотвертої дня. Це плюс: у середньостатистичного данця є 16 годин на добу «для себе» - це час для сну і відпочинку, спілкування, хобі та занять спортом.
   Найпоширеніший транспорт у країні - це  велосипед. Ніхто не носить велосипедних шоломів, проте зіткнення велосипедистів - річ цілком буденна. На велосипедних гонках схиблена вся нація. Відомі велосипедисти для них немов рок-зірки, про яких можна говорити годинами. Можна, навіть, побачити панянок в легких сарафанчиках, при підборах, і верхи на незмінному велосипеді.  В Данії будь-хто може безкоштовно скористатися велосипедом, якщо немає свого. Всюди знаходяться спеціальні стоянки, де можна взяти «залізного коня» за 20 крон - ця запорука при поверненні транспортного засобу на місце автоматично  вам повертається. Данські чоловіки заслуговують на пильну увагу - це справжні вікінги. Причому не тільки зовні. 
Картинки по запросу датские дети
  Для данця народження дитини велика подія. І новоспечений батько практично повністю бере на себе про нього турботу. Змінити памперси, погодувати з ложечки, вийти погуляти з коляскою - це не тягар, а справжній привілей вікінга, який вони втілюють в життя з гордістю. До того ж, данські діти дивно тихі. Ніколи не кричать, не плачуть. І, навіть, вихователі в дитсадках користуються єдиним правилом, що стосується дітей - «Не можна кричати на дітей і фізично карати».  Це заборонено законом, а все інше - будь ласка.
  І ще деякі цікавості про цю країну.
Похожее изображение  Виявляється, творцем таких улюблених всіма дітьми ласощів як морозиво є американець Крістіан Кент Нельсон, який емігрував з Данії.
    Данія славиться дуже смачної випічкою. 
    У 1902 році Данія стала першою в світі країною, де в якості доказу провини підозрюваного в злочині були використані відбитки його пальців. 
  Дитячий конструктор ЛЕГО є одним з найвідоміших данських винаходів. 
    В історії Данії було 14 лауреатів Нобелівської премії, в тому числі 4 Премії з літератури і 5 - з фізіології або медицини і 1 - Премія Миру. 
      У Данії практично на кожному кроці можна купити квіти у вазонах і свічки. І те, й інше ставиться на підвіконня і створює затишок як для тих, що живуть там, так і для  перехожих.
  
                    Ось так вона, "країна щасливих людей"!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки