Сучасне рабство


   Стати жертвою торгівлі людьми може кожен з нас, незалежно від статі, віку, рівня освіти чи кваліфікації!
  Торгівля людьми є одним з найсерйозніших злочинів проти людини. Нині у світі понад 21 мільйон осіб є жертвами примусової праці, а Україна є однією з основних країн походження постраждалих від сучасного рабства в Європі. 
   Для консолідації дій світової спільноти та небайдужості громадськості до феномену торгівлі людьми було започатковано Європейський день боротьби з торгівлею людьми, що відзначається щорічно 18 жовтня. 
  Способи втягнення людей у процес торгівлі людьми різні. Метою торгівлі жінками може бути насильницький шлюб, примусова праця, використання в домашньому господарстві і промисловому чи сільськогосподарському секторах, народження дитини примусово чи за замовленням, використання в сексуальному бізнесі. Чоловіків переважно використовують на будівництвах, у промисловості, сільському господарстві, дітей – у жебрацтві, дитячій порнографії, осіб будь-якої статі і віку – для вилучення і трансплантації органів.
  Злочинці шукають все нові і нові методи вербування, але завжди це відбувається шляхом використання обману, шахрайства, шантажу, уразливого стану людини, із застосуванням чи погрозою застосування насильства, із використанням службового становища, матеріальної чи іншої залежності від другої особи.

Запам’ятайте Десять правил Вашої безпеки:

Правило 1: Намагайтеся не виходити на вулиці та не перебувати в громадських місцях наодинці.
Правило 2: Утримуйтеся від випадкових знайомств.
Правила 3: Не сідайте в авто з незнайомцями.
Правило 4: Уникайте місць скупчення озброєних людей, особливо блокпостів.
Правило 5: Майте при собі копію документа, що посвідчує Вашу особу.
Правило 6: Повідомляйте близьким про місце свого знаходження.
Правило 7: Не вступайте у дискусії та суперечки на вулицях і в громадських місцях.
Правило 8: Домовтеся з близькими та друзями про фразу або умовну позначку, які символізуватимуть, що Ви у небезпеці.
Правило 9: Якщо Вас викрали та утримують проти Вашої волі, знайдіть можливість повідомити близьким опис місця свого перебування і місцевості навколо.
Правило 10: Розкажіть ці правила друзям і знайомим. 

БЕРЕЖІТЬ СЕБЕ І ТИХ, ХТО ПОРУЧ!

  Отримати безкоштовну консультацію або повідомити про факт злочину можна за телефонами:

Урядова "гаряча лінія" 0800-507-309

Національна “гаряча лінія” із попередження домашнього насильства, торгівлі людьми та гендерної дискримінації  - загальноєвропейський номер 116 123 (з мобільного) та безкоштовним номером 0 800 500 355 (зі стаціонарного телефону)  

Національна дитяча «гаряча» лінія - 0 800 500 255 (безкоштовно, зі стаціонарного телефону) та безкоштовним коротким номером 116 111 (з мобільного) 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки