"Дозвілля в Німеччині".

    Недарма німці вважаються чемпіонами світу з подорожей. "В врешті-решт, ми працюємо 50 тижнів на рік і потім дозволяємо собі два тижні відпочинку, щоб відволіктися від буднів " - так вони кажуть. 
    Відпустку люблять всі однаково - чоловіки і жінки, бідні і багаті, молоді і літні. Найчастіше німці  обирають провести відпустку у теплих краях - в Іспанії, Італії та Туреччині. Ці країни за даними Асоціації туризму ФРН є найпопулярнішими країнами відпочинку серед громадян Німеччини.
  Німці, скоріше, відмовляться від нового дивана, від нового музичного центру або навіть від заощаджень на старість, але не захочуть провести найкращі дні в році у будинку. Відпустка - це святе.  
   Дохід середньої німецької сім'ї становить 3 тисячі євро на місяць. Сюди входить все: зарплата, допомога на дітей, інші доходи. На дозвілля кожна сім'я в середньому витрачає 255 євро на місяць.


  

   Деякі з них хочуть скинути стрес і просто відпочити й засмагнути. Інші ж шукають запаморочливих пригод, відкриття нових культур та знайомств з новими людьми. У будь-якому разі, німці - нація мандрівників.  Що стосується дозвілля  після  робочого тижня, то за межами будинку, в теплу погоду, німці не проти провести час у винних льохах і пивних садах, а в холодну погоду відпочивають  у кафе.


 Часто люди купують або беруть в оренду в межах міста маленькі сади, і проводять час, скажімо, за вирощуванням квітів. Ще їм подобається дивитися телевізор і ходити до друзів у гості. Нерідко відвідують німці концертні зали, оперу, балет і драмтеатри. Влітку в Німеччині відбуваються фестивалі музики і мистецтва. Після відвідин театру або концерту німці люблять зайти в якийсь шинок, де обговорюють з друзями побачене або почуте.

  Також німцям дуже подобаються клуби. Причому, любов ця виникає ще в дитинстві, починаючи з спортивних шкільних секцій. Клубів величезна кількість, в будь-якій сфері інтересів. У багатьох клубів давня історія, в основному це мисливські та стрілецькі організації. Деякі виникли ще в середні століття і надзвичайно пишаються своїми ритуалами. Для німця важливо не стільки участь в діяльності клубу, скільки сама причетність до нього.
Німці люблять активний відпочинок, вони займаються плаванням, катаються на лижах, велосипеді або роликах, грають в теніс. Заняття спортом дуже поширені серед населення. У  Німеччині майже кожен займається, як мінімум, одним видом спорту.
   Найулюбленіший вид спорту - це, звичайно, футбол. Німеччина - країна футбольних уболівальників. Німецька федерація футболу - найчисленніший спортивний союз в світі. Але футбол - не єдина пристрасть жителів Німеччини. У країні налічують близько 87 тисяч спортивних клубів та об'єднань. Модним захопленням в спорті є інлайн-скейтінг - це вдосконалені роликові ковзани, які можуть розвивати велику швидкість.
      Багато німців не завжди відпочивають так, як їм хотілося б. Незважаючи на домінування медіа- та інтернет-активності, більше половини  висловлюють бажання у вільний час частіше спати, регулярно здійснювати спонтанні вчинки або відвідувати друзів. 
    


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки