Якою ж безмежною може бути творчість...

   У кожній країні є багато старовинних пам’яток. Але в наш час архітектура і скульптура розвиваються під впливом нових культурних і дизайнерських рішень, тому в різних куточках світу з'являються дуже незвичайні пам'ятники і скульптури з таким глибоким змістом, що його не відразу можна вловити.
   Пропонуємо вам маленьку частину дивовижних пам’яток з усього світу, які піднімають настрій, змушують задуматися й надихають простих людей. Незвичайні скульптури ще раз підтверджують, якою безмежною може бути творчість. 





Равальський кіт (Барселона, Іспанія)
Статуя величезного бронзового кота вагою 2 тонни, довжиною сім і висотою два з половиною метри з'явилася в столиці Каталонії. Його автор - відомий колумбійський художник і скульптор  Фернандо Ботеро. Кіт виконаний у характерному для Ботеро стилі - м'ясисті боки, важкі лапи, але, при цьому, не позбавлений витонченості. Щоправда, не помітити цього кота, який «крадеться» по вулиці в центрі Барселони - важко.




"Танцюючі феї з кульбабками"(Великобританія)

   В садах Тренхена живуть тендітні, але сильні створіння - казкові феї. Вони борються з вітром хапаючись за кульбаби і здається, що зараз ось-ось вони полетять в слід за квіткою.

   Цих дивних фей створив з нержавіючого сталевого дроту британський скульптор Робін Вайт. Фентезійні фігури цих ніжних і красивих феєчок вражають складністю і різноманіттям деталей. Усередині кожної скульптури знаходиться серце з каменю та  з індивідуальним для кожної феї гравіруванням.



"Політики обговорюють глобальне потепління "(Берлін, Німеччина)
  Іспанський скульптор Ісаак Кордай спеціалізується на створенні іронічних фігур з прихованим змістом. Його творіння невеликі - заввишки не більше 25 сантиметрів Одна з таких композицій, присвячена проблемі глобального потепління, яка вельми вдало розташувалася в калюжі на одній з площ Берліна.




"Вихідний" (Аделаїда, Австралія)

   Композиція з чотирьох бронзових свиней в натуральну величину прикрашає пішохідну вулицю австралійського міста Аделаїда.    Судячи з їхнього вигляду, свинки прекрасно проводять свій вихідний день (саме так називається скульптура). Олівер копається в сміттєвому баку з залишками смачненького, Горацій задоволено сидить на тротуарі, Августа з радістю прогулюється, Трюфель активно працює, щоб приєднатися до веселощів. Всі вони щасливі від люблячих обіймів і поплескування перехожих. Цікаво, що імена свинок підбиралися на конкурсній основі.

Далі буде...

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки