"Рік Новий планетою крокує".


        2018 рік стрімко виходить на фінішну пряму, готуючи місце новому року. Напередодні новорічних свят увесь світ трохи шаленіє. Йде активна масова підготовка до найулюбленішого свята й малих, й дорослих. 
  Якщо наша країна розпочинає готуватися до Нового року на початку грудня, то у Європі яскраві ярмарки працюють вже з середини листопада. Центр святкування Різдва в кожному європейському місті - це різдвяні ярмарки, які зазвичай з'являються на головних площах кожен грудень. Кожне європейське місто може похвалитися однією або декількома різдвяними ярмарками, наповненими класичними для всієї Європи і характерними для конкретної країни сувенірами, виробами ручної роботи, іграшками та кухнею.
 Найвідоміший австрійський віденський ярмарок на Ратхаусплатц. Сюди щороку приїжджають безліч туристів за свічками з бджолиного воску, дерев'яними іграшками та виробами зі скла. На ярмарку ви можете поласувати випічкою з начинкою, фруктами в карамелі, смаженими каштанами, насолодитись «різдвяним пуншем» (вино або бренді зі спеціями) або шнапсом з підігрітим соком.
  Копенгагенський ярмарок у Данії славиться різноманіттям товарів, виготовлених власноруч, і величезною кількістю прикрашених вогнями дерев в знаменитому парку розваг Тіволі. Тут можна поласувати місцевими кулінарними шедеврами: глазурованими пончиками зі смородиновим джемом, гарячим червоним вином з родзинками, мигдалем, корицею і гвоздикою.
   Найкращі різдвяні ярмарки у столиці Чехії Празі знаходяться на схилах Вацлавської та Староміської площ. Іграшки з дерева, богемський кришталь, класичні чеські маріонетки і ще багато цікавинок чекають на вас на яскравих прилавках. Ласуни можуть покуштувати імбирні пряники, плетену випічку з родзинками, горіхове печиво з ромом. Все це можна запити медовим вином або солодким гарячим вином зі спеціями.
Картинки по запросу Софійська площа   грудень 2018 В Україні найцікавіший різдвяний ярмарок "Я подарую тобі Львів". Конкурс скульптур, народні гуляння та різдвяний фестиваль – все це чекає на українців у різдвяному Львові. "Новорічний ярмарок українських брендів", "Ярмарок "Андріївські вечорниці", "Різдвяна казка у Сквері", "Різдвяний Арсенал", "Різдвяний ярмарок на Софійській площі" відбудуться у Києві.
Отже, святкові марафони закінчуються, і розпочинається...Свято!


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки