"Майдан: осколки пам'яті"



Результат пошуку зображень за запитом "подій небесної сотні"                                                                
"Інститутська, столиця...

Досі видно їх лиця,

Досі чутно їх голос,

Що відлунює болем..."

         Наталія Крісман



Пов’язане зображення
Результат пошуку зображень за запитом "подій небесної сотні"  Історія будь-якого народу містить періоди, дати, які є вирішальними і доленосними в його житті. Ми повинні пам’ятати  героїчні сторінки, коли проливали кров українські патріоти. 
       Боротьба українських громадян за свої права, яка одержала назву "Євромайдан", а згодом Революція Гідності, була наймасштабнішою подією в новітній історії України.
   21 листопада 2013 року півтори тисячі людей вийшли на площу в знак протесту проти того, що президент Віктор Янукович відмовився підписувати документ, до якого держава йшла роками: угоду про асоційоване членство України в Європейському Союзі.  Продовження громадських протестів відбувалось і взимку 2014 року.
Пов’язане зображення
Пов’язане зображення У період 18-20 лютого 2014 року   в центрі Києва загинули понад сто осіб, кілька десятків зникли безвісти, більше тисячі дістали поранення, а сотні – були заарештовані та піддані тортурам. 20 лютого 2014 року Україна прощалася із загиблими героями, яких у жалобних промовах назвали «Небесною Сотнею». 

   Юні хлопці, чоловіки та жінки вже ніколи не повернуться додому, не обіймуть близьких, не посміхнуться друзям. Сумно і боляче.
  
 Шануймо пам'ять Героїв Небесної Сотні! Герої не вмирають!

                 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки