" Канікули в музеях Києва"

  В Києві існує безліч надзвичайно цікавих музеїв, про існування яких ви, можливо, і не здогадувались. Про деякі з них піде мова. 
Музей іграшки


Музей іграшки КиївСам музей розташовується в приміщенні школи, він невеликий – складається з трьох залів, але надзвичайно цікавий. Цей музей обов’язково сподобається відвідувачам усіх вікових категорій, а дорослим, можливо, навіть більше, ніж дітям. Адже тут ви знайдете усі такі до болю знайомі вам іграшки дитинства – гумових Чебурашку та крокодила Гену, механічного ведмедика, що бахкає тарілками, фарфорових та паперових ляльок, радянські залізні машинки і багато чого іншого. Музей знаходиться на Кловському узвозі, 8.

Музей води


Музей води КиївОдин з найцікавіших музеїв Києва, що знаходиться в самому центрі міста на вулиці Грушевського, 18, в будівлі першої міської водонапірної вежі, побудованої в 1872-1876 роках. Цікава манера, в якій представлена експозиція, дозволяє дізнатися все про всеосяжну сутність води - під землею, на поверхні, в різних станах. Але найголовніше, експозиція повністю передає кругообіг води в природі.
 Тут також створені умови для своєрідної подорожі континентами: ви стаєте свідками того, як тануть льодовики, йде дощ, вивергається гейзер. Що стосується відвідувачів меншого віку, вони, зі своїм бажанням бешкетувати і капостити, можуть "змінити русло річки", надувати бульбашки з мила і спробувати погладити живу рибку, яка мешкає в тутешніх аквасистемах. 

Музей Ханенків


Музей Ханенків Київ Навіть якщо ви не є великим шанувальником образотворчого мистецтва, відвідати музей Богдана та Варвари Ханенків все ж варто. Хоча б тому, що велична краса гарантує велике душевне потрясіння не лише творчим натурам, а й здатна змінити хід думки будь-якого обивателя. Основу багатої колекції становить приватне зібрання творів мистецтва, зібраних меценатами Ханенко в XIX і на початку XX століття. На думку критиків, за унікальністю та наявністю шедеврів дану колекцію можна з легкістю порівняти з приватними колекціями графа Шереметьєва і княгині Шувалової. Адреса: вулиця Терещенківська, 15-17.
 Музей циркового мистецтва

Музей циркового мистецтва, Київ Перший і єдиний Музей циркового мистецтва в Україні був відкритий у Києві. Він існує з 2007 року і розташований на території парку "Нивки". Ініціатором його створення стала організація «Циркова спілка Кобзова». Будівля музею зведена у вигляді шатра. При вході відвідувачі відразу ж потрапляють у таємниче закулісся, яке так манить глядачів цирку ще з дитинства. Колекція музею налічує більше 2000 експонатів і постійно поповнюється. Тут можна ознайомитися з першими цирковими афішами, фотографіями з автографами, костюмами, статтями, плакатами, нагородами і головне – цирковим реквізитом. 

Музей "Київ в мініатюрі"


 У Києві придумали, як познайомити гостей міста з основними архітектурними спорудами за 30-40 хвилин.
Парк «Київ в мініатюрі » розташований на території Гідропарку. Парк був відкритий в 2006 році, і з того часу кількість експонатів в ньому тільки збільшується. Зараз тут можна побачити Майдан Незалежності і Хрещатик, Києво-Печерську лавру, Михайлівський Золотоверхий монастир, Золоті ворота, Собор Святої Софії та багато інших споруд. Всі експонати це точні копії своїх більших оригіналів. 
   Як бачимо, в Києві є куди піти за новими враженнями. Цікавих та змістовних вам канікул. Шукайте нових вражень, знайомств та відкривайте заново для себе своє  місто.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки