"Найкраще місто на землі"

   "Закоханий у Київ, я блукаю по зелених кучерявих, шепотливих його вулицях. Милий, тихий, задумливий красень! Каштани обсипають рудавим цвітом дахи вагонів трамвая. Нема ніде такого життя в лініях вулиць, як у нього. Ніде нема такої ласкавої чепурності, природної охайності, грайливості!" 
 В. Винниченко.

  
 Є  міста, що залишаються маловідомими в історії. А є такі, слава про які живе у віках. Навряд чи знайдеться у світі  країна, де не чули б про славетне місто Київ. Але вірно кажуть: краще один раз побачити, ніж сто разів почути. 
  
    І до Києва їдуть туристи. Багато гостей з різних куточків світу. Вони їдуть, щоб побачити відновлену пам'ятку сивої давнини - Золоті Ворота, легкість та витонченість Андріївської церкви, відчути величність Кафедрального Софіївського собору, помилуватися золотими куполами Києво-Печерської Лаври...Або просто погуляти старовинними вуличками міста і відчути подих століть. 

    Київ є одним з найзеленіших міст Європи й навіть усього світу - гості столиці можуть відпочити у його  чудовому тінистому Маріїнському парку. Мандруючи Києвом можна зупинитися у захваті перед "Будинком з химерами", збудованим видатним архітектором В. Городецьким.
    Хто хоча б раз відвідав Київ, закохується в нього і хоче повертатися сюди знову й знову!

Ласкаво просимо до Києва!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки