"Французький сніданок"

 Щоб день почався приємно і успішно, важливо правильно снідати. І справа не стільки в меню, скільки в приємних ритуалах і неспішності. 
 Французи, подарувавши світові безліч оригінальних кулінарних рецептів добре знають, як подарувати собі гарний настрій на цілий день.У кожній частині країни є свої гастрономічні уподобання, але ось що об'єднує цей народ, так це сніданок. Ранкове меню жителя Франції складається з декількох простих продуктів: багет, булочка з вершковим маслом, звичайно  джем – полуничний, абрикосовий, іноді з вишні. Якщо хочете  ласувати справжньою французькою випічкою на сніданок, тоді варто спробувати круасан.
 Рецепт традиційних круасанів до Франції привезла дружина короля Людовіка XVI  Марія-Антуанетта, з того часу вони стали чи не національною гордістю. Готують їх виключно з листкового тіста, в цьому і криється весь секрет їх легкості і ніжного смаку. З чого ж складається рецепт?  Підготуйте:

масло - 300 г; борошно -0,5 кг;
молоко - 200 мл;
дріжджі - 50 г;
яйця - шт;
сіль - ¼ ч.л;
ванілін - 1 пакетик.
 Молоко потрібно трохи підігріти і покласти в нього третю частину масла, розмішати до повного розчинення. У цю суміш додати дріжджі, яйця, ванілін, сіль. Ретельно розмішати і поступово ввести муку, замісити тісто і поставити його в тепле місце на 1-2 години.
  Після цього тісто поділимо навпіл. На одну частину кладіть дрібно нарізане вершкове масло, накрийте другою половиною і гарненько розрівняйте в коло. Далі розрізати, як торт на шматочки трикутної форми, викладаємо на них начинку з джему і згортаємо в рулетики.
 Пектися круасани будуть при температурі 180 градусів приблизно 20 хвилин.

  Вуаля  -  французький сніданок готовий! Не забудьте про чорну каву. Якщо вам більше до вподоби чай – приготуйте собі склянку  духмяного напою з м'ятою. 

   А тепер зручніше вмостіться біля вікна,  відкрийте книжечку історій  та  переконайтеся, як  огорнуть, зігріють та надихнуть вас на новий день  невтомні персонажі.
 Одна - дві сторінки за сніданком і ваш день почнеться з гарного настрою.  До французького сніданку ми могли б порадити розповіді  Француази  Саган або повісті  Анни  Гавальда,  але й «Теплі історії до кави»  української письменниці  Надійки Гербіш   додадуть вам бадьорості та наснаги.
  Адже  «Теплі історії до кави»   - це книга-настрій.  Абсолютно чарівна колекція коротеньких душевних замальовок з ароматом кави, щасливі миті, дбайливо нанизані на міцну нитку старанною рукою. Милий, трішечки наївний і дуже світлий збірник про  щирих  сусідок, що пестять своїх котів,  про кохання  та  веселих друзів. 
    Приємного читання!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки