"Споконвічна. Незалежна.Єдина."

     На передодні Дня незалежності України ми підготували для шанувальників історії, етнографії та культури нашої країни віртуальну виставку "Споконвічна. Незалежна.Єдина.".


 "Феномен України. Хто ми, українці, звідки ми, де наші корені" - ці проблеми досліджує в своїй праці Олексій Братко-Кутинський. Вчений відкрив феномен України, на багатому фактичному матеріалі показав незвичайність, унікальність землі, на якій розташована наша держава, її місце в космосі, а отже унікальність українського етносу, породженого цією землею. 
  "Як жив український народ. Коротка історія України". У цій унікальній книзі, написаній видатним українським вченим, письменником і політичним діячем Михайлом Грушевським, стисло і доступно, надзвичайно колоритною мовою розповідається про невмирущі сторінки нашої героїчної минувшини, про споконвічні прагнення українського народу до волі та справедливості, про тернисті шляхи, якими він ішов до незалежності. 
   "Як зробити Україну успішною". Серія розмов. Перед вами спроба почати загальнонаціональний діалог, велику суспільну дискусію про те, як зробити Україну успішною. Дати відповідь на просте запитання: а що я можу зробити для успіху країни? Усі герої цієї книжки розуміють виклики, які стоять перед ними та їхньою галуззю загалом. Водночас вони впевнені: потрібно починати з себе, і тоді все вийде, й Україна стане такою, якою ми хочемо її бачити.
    


 "Три розмови про Україну". Три розмови про віру, боротьбу та ідентичність і водночас одна - про те, якою має бути Україна… Під однією обкладинкою зібрано три відверті розмови з видатними українцями про знаменні події в історії України. Це не просто сухі факти, це багатогранна розповідь з автобіографічними елементами та унікальними світлинами, що раніше ніде не публікувалися. Це діалоги з людьми, які у  своїй  царині доклали  багато зусиль для становлення України.



  Автора публіцистичної книжки «Катехізис Українського Відродження»,  Петра Таланчука, хвилює доля України та її народу. Тому основний зміст  книги присвячений розробці моделі успішної України з огляду на необхідність творення новітньої цивілізації. А також гостро ставиться проблема підняття самооцінки українцями своєї ролі в історії.
  



"Європейська та євроатлантична інтеграція України" У книзі  висвітлюється історія створення і розвитку таких організацій, як Європейський Союз і НАТО, розглядається питання співробітництва з ними України, шляхи її інтеграції в європейські та євроатлантичні структури, перспективи набуття членства в Європейському Союзі, світовій організації торгівлі та НАТО. 
  "Український національний менталітет - остання барикада". На сторінках пропонованої книги автор досліджує сучасний стан менталітету українського народу, простежує процес його розвитку і визначає чинники, які призводять до його деформації. Пропонована праця допоможе читачеві зрозуміти причини і природу сучасних соціально-політичних складнощів, які поглинають творчу енергію українського народу і являють собою перешкоду на шляху до розквіту і добробуту української держави. 



   "Призначення України". У книзі Юрія Липи, визначного письменника і публіциста, що загинув від рук більшовиків, зроблена спроба витворення поняття геополітичних ознак української території, історичних та психологічних основ формування української ментальності, що має надзвичайно важливе значення в усвідомленні українцями свого місця. 





    Книга видатного українського письменника і державного діяча Володимира Винниченка "Заповіт борцям за визволення" написана 1949 року. Уроки української історії... Осмислення пройденого шляху... Роздуми про майбутнє України... Конкретні рекомендації, як його досягти.  Так можна схарактеризувати зміст унікального твору. 




   Збірка творів сучасних українських письменників „Україна-Європа” упорядкована О.В.Красовицьким. Письменники, твори яких увійшли до антології, визначають обличчя нашої літератури. І це обличчя повернуто до Європи. В оповіданнях та уривках з іще не виданих   романів – тема європейського минулого та майбутнього України. 
  


 У книжці "Кінематограф незалежної України"  культуролог Ірина Зубавіна досліджує кінопроцес в Україні кінця ХХ – початку ХХІ ст. Наукові розвідки провідних тенденцій і аналіз окремих фільмів поєднано з розкриттям особливостей творчих лабораторій кіномитців. Оригінальність авторських міркувань та інтерпретаційних версій роблять книгу цікавою не тільки для кінофахівців, а й для широкого кола читачів.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки