"Єдині. Сильні. Незламні"

Картинки по запросу день захисника україни 2019    Україна відзначає 14 жовтня три свята - День святої Покрови, День українського козацтва, День захисника України.
 Напередодні свята ми пропонуємо віртуальну виставку "Єдині. Сильні. Незламні". Виставка зацікавить усіх бажаючих, які цікавляться історією України від козацтва до сьогодення.
  Варто згадати тритомну   «Історію запорізьких козаків» видатного українського історика, етнографа і археолога, письменника, академіка АН УРСР Д. І. Яворницького (1855–1940), надруковану вперше у 1892–1897 рр. Тритомник є одним з найцінніших пам'яток вітчизняної дореволюційної історіографії, важливим джерелом для вивчення історії українського козацтва.
  «Історія українського війська».  Перший за останні 80 років науково-популярний виклад історії українського війська від трипільських воєн до незалежної України, від войовничих готів і гунів до звитяжних оборонців Донецького аеропорту. Змістовна книга створювалась у тісній співпраці із «Національним музеєм історії України», істориками науковцями та викладачами провідних університетів країни. Крім того, збірка містить 40 малюнків реконструйованих обладунків та військової форми різних часів та армій, автор Олександр Ком’яхов.
  "Історія подвигу батальйонів, що врятували країну." Саме такі слова написані на обкладинці книги під назвою «Добробати» Ця книга – хроніка діяльності добровольчих батальйонів і водночас роздуми над природою добровольчого руху. Створення добровольчих батальйонів, їхній бойовий шлях і сучасний стан – про все це розповідають в книзі безпосередні учасники подій, військові, та волонтери. 

  «Війна очима ТСН» Ольга Кашпор  – це 28 проникливих історій, героями яких є журналісти, які на власні очі бачили все те, що відбувається в зоні АТО. А завдяки органічному поєднанню фотографій та авторських есе, ця книга є найважливішим документальним свідченням нашого часу. 2014 рік змінив життя кожного з нас. Тоді війна почалася не тільки на сході України... На сторінках цієї книги представлено бачення журналістів Телевізійної Служби Новин про хід військових подій на Донбасі у 2014 – 2015 роках. Незважаючи на співпереживання українським військовим та патріотизм, репортери намагаються залишатися об'єктивними і, не змінюючи журналістським стандартам, об'єктивно висвітлюють події, що відбуваються на сході України.
      Роман «Східний синдром» Юлії Ілюхи – це книга про любов і дружбу, про зраду і ненависть. Але, передусім, це книга про те, як змінює життя героїв – і самих героїв – війна. І хоча це книга про війну, в ній немає батальних сцен і кривавих подробиць. Це оповідь про людей, які повернулися з війни тілом, не повернувшись душею. «Східний синдром» – це вигадана історія, яка перегукується з долями тисяч ветеранів АТО, які вчаться жити з ПТСР – посттравматичним стресовим розладом.Тож суспільство має розробити механізми допомоги тим, хто отримав травматичний досвід  на війні.
 Євгенія Подобна «Дівчата зрізають коси». П’ять жіночих доль, вісім місяців життя військових-дівчат в АТО склали неймовірно цікаву повість. Записуючи інтерв'ю з героїнями своєї книги, Євгенія Подобна не шукала якогось особливого психологічного підходу. У тому, напевне, і секрет успіху видання. Своєю книгою авторка  має на меті зруйнувати упередження щодо жінки в армії,  щоб про них знали й пам'ятали.
  «Вірний присязі!» Валерія Макеєва про операції української контррозвідки й захопливі пригоди спецагента сприймається як детектив. Цікаво й переконливо, з елементами містики й тонким психологізмом автор змальовує події на війні, названій АТО. Війна обпалила і самого митця – адвоката, православного християнина. Письменник, як і головний герой його книжки, пройшов через пекло полону на тимчасово окупованих територіях України. У його творі є все: сила духу, філософія душі, божественне почуття кохання, біль утрати друзів, смертельні драми та неймовірні повороти долі… 
 «Війна кличе» - книга нотаток бійця добровольчого батальйону особливого призначення «Золоті ворота» Петра Билини - документ нашого часу, що невдовзі, безсумнівно, стане одним із джерел для дослідників історії російсько-української війни, що триває нині. Спокійне споглядання воєнних подій, свідком і учасником яких у 2014-2015 роках випало стати авторові цих нотаток, це тло для проникливих роздумів над долею нашої країни, подіями її минулого та сьогодення.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки