"Новорічні прем'єри Києва"

  Національна опера України імені Т. Г. Шевченка.
 Новий Рік це час чудового гарного настрою, яке без перебільшення  може створити лише музика родини Штраусів.  «Новорічний Штраус-концерт»  наближує це свято вишуканим дійством, жартами та неперевершеною атмосферою зали.
  24 та 25 грудня 2019 року в Національній опері України відбудеться ХII «Новорічний Штраус-концерт». В програмі глядачі з радістю пізнають з дитинства знані мелодії вальсу «На чарівному блакитному Дунаї», увертюри до оперети «Летюча миша», «Радецького маршу»  та ін.,  а  також 

з зацікавленістю познайомляться та чи не в перше почують увертюру до оперети «Ніч у Венеції», «Наполеон марш» та інші.
   Національний академічний драматичний театр ім. Івана Франка підготував для дітей  дві новорічні вистави. У казці Ганса Крістіана Андерсена  на 2 дії  "Снігова королева"  звучать вірші Івана Франка, Володимира Сосюри та Роберта Бернса.
                  Зацікавлять дітей різного віку і "Бременські музиканти" - мюзикл на 2 дії за мотивами казки братів Грімм. Головні герої вистави – осел, собачка, котик і півень, яких ображали їхні хазяї, вирішили податися у місто Бремен, щоб здобути любов людей і стати міськими знаменитими музиками. Дружбі, якою пов'язані між собою персонажі цього спектаклю, позаздрить
будь-яка людина. Адже у житті не так часто вдається зустріти настільки близьких за духом друзів, як це вдалося зробити головним героям цієї історії – Бременським музикантам. 
   Важлива подія грудня  в театрі ім. Івана Франка - це прем'єра  вистави для дорослих "Стіна" за п'єсою Любові Якимчук та Томаса Меттлера. 
Унікальність вистави полягає в тому, що в її основі ніби два погляди на події, що сталися на Сході України за останні роки. Перший  погляд  режисера - постановника зі  Швейцарії
Томаса  Меттлера, який  спробував  відтворити події художніми засобами виразності – пластикою, жестом, музикою, словом, світлом. Другий погляд – відомої української письменниці, кіносценаристки,  Любові Якимчук, що народилася в Первомайську Луганської області, життя та творчість якої просякнуті болем, гіркотою за роздертою на шмаття країною. Автори  розказують про  людей, яким бог дарував щастя вижити і які не з власної волі опинилися за «стіною» несприйняття, нерозуміння, відчуженості.
   Хочете посміятися? Київський театр «Тисячоліття» запрошує на комедійну постановку «Роздягайся - поговоримо». У компанії приголомшливих акторів на сцені Малого залу Палацу Україна пролетить непомітно!
«Роздягайся - поговоримо» - це смішно і зворушливо про важливе і непросте, про відносини в родині. Точніше, про те, як в один прекрасний момент відносини починають потихеньку валитися.  У виставі достатньо курйозних ситуацій, несподіваних поворотів і живого гумору. Головна думка вистави - любов завжди можна зберегти! 



Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки