"Снігова феєрія"

Похожее изображение

Похожее изображение  Появі цього свята ми завдячуємо зимовим видам спорту. Саме для їх популяризації і був створений Всесвітній день снігу. Мета свята полягає у залученні дітей і сімей до своєрідного, унікального, активного відпочинку, який може подарувати тільки участь у зимових видах спорту. Для цього і проводяться спеціальні заходи по всьому світу. Бобслей, ковзанки, керлінг, сноуборд, хокей на льоду, лижі та біатлон - це лише кілька прикладів зимових видів спорту, які відомі широкому загалу. 
Картинки по запросу Всесвітній день снігуПохожее изображение  Свято це молоде. Вперше Всесвітній день снігу (World Snow Day) відзначався 2012 року. За задумом ініціатора свята Міжнародної федерації лижного спорту щорічно одночасно по всій планеті проходять «сніжні фестивалі» для дітей від 4 до 14 років та їх батьків. Під час цих фестивалів вони беруть участь у змаганнях на лижах або сноубордах. Але, якщо ви лише початківець і змагання поки не для вас, у цей день можна чудово розважитися самому чи з близькими: пограти у сніжки, зліпити сніговика, покататися з гірок на санчатах.
Похожее изображениеПохожее изображение
  До речі, у цей день варто подякувати і диву, дарованому нам природою. Сніг - це дійсно диво, яке не може не викликати захоплення. Ви будете здивовані, але близько 50% населення Землі ніколи не бачили справжнього снігу. А в Японії є музей сніжинок. Його на острові Хоккайдо відкрив вчений Накая Укитиро. Зали цього унікального музею обладнані у снігових печерах. Там у виставкових залах можна розглянути макрознімки сніжинок і дізнатися цікаві факти про сніг. 
Похожее изображение
Похожее изображениеІ ще один цікавий факт. Раніше вважалося, що слів, якими позначають сніг та лід, найбільше у мові ескімосів. Але зараз пальму першості лінгвісти віддали саамам, що живуть на півночі Скандинавії: в їх мові мінімум 180 слів для цих понять.  

 З Днем Снігу вас, друзі!!!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки