"Квіти, книги та кохання"

  День Святого Валентина - особливе свято, коли ви можете висловити почуття своїй половинці про те, як сильно ви кохаєте його або її. Як, крім слів, це зробити оригінально та вишукано? Подаруйте коханій людині увагу і трохи дорогоцінного часу.
  Букет  на обкладинці,  квітка  в назві книжки обов'язково справлять враження  в День Святого Валентина. Такий дарунок  прикрасить  поличку, а книжкова  лав сторі    надовго залишиться в пам'яті.
  Ми  підготували віртуальну виставку "Квіти, книги та кохання"

    Романтичну книжкову вечірку доречно розпочати з віршів. До збірки Лілії Ліповченко   "Квітка квітів" увійшли вірші, написані протягом чотирьох років життя авторки. Їх творили підліток, дівчина, жінка — і все це одна людина, яка пройшла різні етапи. Вся збірка — це довгі сходи кохання, що повинні привести читача до власних знахідок та відкриттів.
     Під чарівну музику можна читати книгу        Ірини  Власенко  "Квітка з Манхеттена".   Дивні, багато в чому трагічні випробування випали на долю маленької симпатичної жінки, відомої американської вокалістки. Її спів хоч раз почули понад 20 мільярдів людей, що в три рази більше за все  населення планети. Ім'я цієї співачки Квітка Цісик.

   «Чебрець в молоцi»  Наталки  Сняданко  це - роман про спогади і почуття, які ми всі колись пережили, але вже встигли забути. Запах чебрецю — один із найяскравіших спогадів з дитинства головної героїні. Постійно згадуючи ті часи, вона поступово розуміє себе сьогоднішню. Починає розуміти, що на вчинки, які вона робить тут і зараз, впливають якісь епізоди з минулого. Звичайні побутові деталі набувають для героїні філософського значення. 

 Світлана Талан "Букет улюблених квітів"Тамара любила лілії. Особливі, неповторні… Ці ніжні квіти нагадували їй про маму — гарну, тендітну та водночас сильну жінку… Тамара марно намагалася дізнатися, хто приносить кошик з квітами в день пам'яті мами. Одного разу Тамара зустрічає на кладовищі чоловіка, який називає себе знайомим матері. Жінка розуміє, що він знає більше, ніж говорить…

  "Квіти на снігу" Надія Гуменюк. Авдієві ніколи не забути своєї коханої Соломійки. Колись він не встиг урятувати її. Та цього разу він рятує незнайомку, приречену на смерть. Врятована — донька художника, який загадково загинув у своїй майстерні. Час повертати борги минулого, час віддавати вкрадене, час розставляти все на свої місця… Ніщо не минає безслідно, все має своє продовження — такий лейтмотив роману.

   Люсинда Райли "Будинок орхідей". Джулія Форрестер — відома піаністка, яка живе мрією про гарний будинок у Провансі. Одного разу вона повертається до Англії, туди, де була щаслива в дитинстві. Але теперішній власник маєтку Кіт Кроуфорд мріє якомога швидше його продати. Під час ремонту, розпочатого Кітом, знаходять щоденник, написаний у 1940-х роках дідусем Джулії, який понад усе любив орхідеї...
 "Дикі квіти. Міні-енциклопедія". Цю книжку можна гортати годинами за філіжанкою кави або бокалом вина. Милуватися квітами та мріяти про літо з коханою людиною.
  
  Сюжет книги  "Остання камелія" американки Сари Джіо не залишить байдужими ні чоловіка,ні жінку. Англія, 1940 рік. Останній у всьому світі екземпляр камелії сорту «міддлберійська рожева» росте на території сільського маєтку в Англії. Американка Флора напередодні Другої світової війни укладає угоду зі злодієм. Її завдання — проникнути в маєток і відшукати камелію. Шлях до цієї мети виявляється сповненим одночасно радості й страху…   
   Ще одна загадкова історія Сари Джіо пов'язана з квітами  - "Фіалки в березні". Головна героїня пережила розлучення та творчу кризу, тож сподівається, що за межами мегаполісу зуміє опанувати свої думки й почуття. З таким настроєм вона їде в провінцїю до бабусі. Однак життя на березі океану вже не таке безтурботне, яким здавалося в дитинстві під час канікул. Деякі мешканці острова неначе перебувають у мовчазній змові. Емілі захоплюється новим знайомим Джеком, але бабуся Бі всіляко виказує щодо цього невдоволення.


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки