Українська Атлантида


Картинки по запросу бакота фото   Ви не знайдете цього місця на жодній карті, автобус не зупиняється за рогом на сусідній вулиці. Власне, тут більше немає вулиць і будинків. 
  Історія Бакоти нагадує легенди про таємничу Атлантиду. Колись це було стародавнє село в Хмельницькій області. Однак все змінилося в 1981 році, коли в ході будівництва гідроелектростанції місцеві жителі були виселені, а село повністю затоплено. Так Бакота була «стерта» з географічних карт. Але не з пам'яті людей.
Похожее изображение
Похожее изображение Сьогодні Бакотою умовно називають місця уздовж берега Дністра. Чудовий гірський ландшафт, розкішні ліси, безкраї луки, цілющі джерела з надзвичайною водою, змішується з прохолодою, якою дихає затока. А над хвилями Дністра схилилась 120-метрова скеля - Біла гора, з якої відкривається мальовничий вид на затоку.  
Похожее изображениеКартинки по запросу Скальный пещерный монастырьКартинки по запросу Скальный пещерный монастырь Перлина Бакоти - Скельний печерний монастир. Як припускають деякі вчені, він був заснований на місці язичницького храму першими християнами в XI ст. Зараз площа пам'ятника становить близько 760 кв.м і складається з декількох печер, розташованих в два яруси. При дослідженні печер, були виявлені стародавні поховання - в скельній підлозі вирубано 19 гробниць. Зараз це найдавніша культова підземна споруда і центр поширення християнства на Поділлі.  
Похожее изображение  Саме слово «Бакота» означає «бажане місце», в це не важко повірити, коли навколо такі пейзажі. Ці захоплюючі пейзажі і романтичний імідж Бакоти укупі з унікальним мікрокліматом, що порівнюють з ялтинським, приваблюють сюди безліч туристів. А ще, якщо вірити переказам, місцеві підземні джерела мають цілющі властивості, і здатні вилікувати від багатьох хвороб. 


УКРАЇНА - це круто!!!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки