"Йога: гармонія світу"


The ABC of Yoga for KIDS   Відомо, що спорт - запорука здоров’я, 
The ABC of Yoga for KIDS, книгаАле замало сказати дитині: "Це для тебе корисно!" Найкращою мотивацією для малюка може стати гра з дорослими або наслідування. І це легко можна зробити за допомогою ігрової йоги. Дитина залюбки зображатиме кицю, слона, дельфіна. І непомітно для себе опанує найпростіші, але такі важливі для його розвитку вправи, пози (асани). Дитяча йога - це своєрідна гімнастика, що дозволяє зберегти, покращити чи відновити здоров’я. Гра в йогу стане захоплюючою подорожжю в світ гнучкості і впевненості в собі не тільки для вашого малюка, але і для всієї родини. Так чому б не долучитися до цікавого, корисного заняття ?!

Похожее изображениеРавентос М. Йога /ілюстрації Марії Гірон (видавництво "Моя книжкова полиця").
  «Йога» Міріам Равентос - це книжка-картинка, в якій історія розповідається словами та ніжними акварельними ілюстраціями. «Сядь на хвильку на підлогу… Заплющ очі. Ти усвідомлюєш, що дихаєш?» - запитує авторка у читача. Виявляється, займатися багатьма справами водночас набагато легше, ніж робити одну-єдину найпростішу річ – просто дихати. «Це і є йога. Опанувати стільки всього, щоб могти робити тільки одне: дихати, не відволікаючись ні на що!».
   Це не просто книжка, а цікава історія. Діти із задоволенням слухають розповідь і намагаються одразу ж усе перевірити на власному досвіді. Наприклад, чи справді сидіти і дихати так складно? А якщо робити це швидко чи повільно, голосно чи тихо? Хіба складно стояти на одній нозі, ніби дерево? А й справді, трохи складно…


Фото - Йога для детей

Коттон Ф. Йога для детей /ілюстрації Шини Демпсі (видавництво "Робінс").

   Чому йога корисна для дітей?
 Вона дає дитині можливість повноцінно розвиватися, ставати більш витривалим і гнучким, зміцнювати дихальну систему. Малюкам заняття йогою допоможуть уникнути таких проблем, як сколіоз, плоскостопість, порушення постави. А школярі, які регулярно займаються йогою, краще вчаться, менше втомлюються на заняттях і рідше хворіють. 



Похожее изображениеОрлова О. Ом і Дзень /ілюстратор Надьожна (видавництво "Книгаренька").
  Персонажі книжки «Ом і Дзень» Олександри Орлової та Надьожної - хлопчик Дрон (або Андрій), маленька дівчинка Оливка (або Оля) та їхня Баба-Йогиня, тобто бабуся-інструкторка з йоги. Взагалі, бабуся у Дрона та Оливки - дуже оригінальна. Це вона вигадала дітям смішні прізвиська, вона може робити цікаві трюки зі своїм тілом, а на прогулянці у парку влаштовує дітям заняття з йоги. І якщо йога для бабусі - це «гармонія та дзень», то йога для дітей - це цікава і корисна гра. 

Ранкова йога для дітей
Паджалунґа Л. Ранкова йога для дітей (Видавнича група КМ-Букс).
  Ранкова йога-гра для дiточок, якi вiд самого ранку не знають, куди подiти свою невичерпну енергiю! 
 Авторка книжки - засновниця Iталiйськоï асоцiацiï дитячоï йоги - пропонує комплекс вправ, який допоможе дiтям прокинутися й увiйти в новий день свiжими, сповненими сил i радостi життя, а також дивовижного внутрiшнього спокою й упевненостi в собi. Шiстнадцять простих поз-асан, покроково поясненi i проiлюстрованi - дiтям неодмiнно сподобається виконувати ïх разом iз казковими героями. Завдяки мудростi Давньоï Iндiï прокидатися зранку буде ще цiкавiше i веселiше!

Картинки по запросу йога для початківців, книги українськоюПаджалунґа Л. Вечірня йога для дітей (Видавнича група КМ-Букс). 
  Вечiрня йога-гра для дiточок, чия енергiя не вичерпується й до самоï ночi! Але цього разу шiстнадцять простих поз-асан лагiдно пiдготують до сну, допоможуть розслабитися й заспокоïтися, аби добре спалось.
     

Похожее изображение
Паджалунґа Л. Ігрова йога /ілюстратор Анна Ланг (Видавнича група КМ-Букс). 
  У передмові, адресованій дорослим, авторка наголошує, що займаючись йогою з дітьми, треба враховувати особливості фізіології дитини та дитячого сприйняття. Пише вона також і про те, що дітям складно довго утримувати нерухому позу - тому не варто змушувати їх це робити. Натомість, якщо попросити дитину стати сильною, як лев - то вона легко зуміє «перевтілитися». «У чайки навчися відчувати свободу», - радить авторка. - «У черепахи навчися неквапливості мудреця», «У лева навчися сміливості в діях»…
  Займаючись йогою з дітьми, авторка радить не просто відтворювати «пози» різноманітних тварин, а й гратися, вигадувати історії з цими персонажами. Адже ігрова йога - це не тільки фізичні вправи, а і розвиток уяви, пізнання різноманітних емоцій, з якими діти зустрінуться і в реальному житті.

Привет, Солнце! Йога + образ жизни для здоровья, счастья и развития детейКокеева А. Привет, Солнце! Йога + образ жизни для здоровья, счастья и развития детей  (видавництво "Ексмо").
  Ця книга - для батьків, які хочуть для своїх дітей найкращого і готові вивчати і пробувати нове. Для батьків, які хочуть не тільки познайомити свою дитину з практикою йоги і здоровим способом життя, а й виростити її щасливою і гармонійною особистістю. З цієї книги ви дізнаєтеся, як за допомогою йоги розвинути здібності і таланти дитини, підвищити його імунітет і самооцінку, підготувати його до шкільних навантажень. Ніякого примусу! Дитина сама хотітиме займатися, якщо ви познайомите його з йога-театром, йога-іграми, йога-творчістю та іншими цікавими способами проводити час разом. А ще у книзі рецепти смачних і здорових страв, а також рекомендації по доступним натуральним способам зміцнення здоров'я.      



Иванова Т.  Йога для детей (видавництво "Дитинство-прес).

   У книзі Тетяни Іванової представлена ​​система оздоровчих занять, спрямованих на профілактику порушень опорно-рухового апарату, зору, розвиток і тренування дихальної системи, підвищення захисних функцій організму дітей. На думку автора хатха-йога - найкращий вибір для фізичних активностей. 

P.S: Читати, гратися, медитувати можна з двох рочків!!!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки