"Час Детективу"


Обложка нового альбома Дельфина. | Пикабу  Ранкову онлайн-зарядку зробили. Приготували сніданок, згідно запропонованим рецептам. В настільні ігри з дітками пограли. Пройшлися віртуальними турами по музеях та театрах світу. Вже дійшла кінця добірка фільмів та концертів. Вже прочитано усі книжки з психології виживання, кохання, історії людства,  медицини, уфології…
    Тепер саме час прочитати крутий детектив!!! Прочитати, щоб зрозуміти – у когось життя буває набагато страшнішим, ніж у тебе. 

Йорн Лієр Горст. Код Катаріни: роман (видавництво «Нора-Друк»).
   Катаріна зникла безвісти 24 роки тому. Щороку в день її зникнення головний інспектор Вістінґ навідує її чоловіка, якому так і не зміг допомогти і який за ці роки став йому майже другом. 
    Вістінґ переглядає «захололу» справу і досі намагається розгадати код, який залишила в записці перед своїм зникненням жінка. Але цього року щось має змінитися. Зникла ще одна жінка, і чоловік Катаріни може бути до цього причетний. Вістінґ має його знайти і розвіяти свої підозри, або ж зіграти в смертельну гру. Атмосферний, захопливий і напружений роман, – справжній скандинавський нуар.

ХірургТесс Геррітсен. Хірург: роман (видавництво Книжковий клуб «Клуб Сімейного Дозвілля»).
    Він приходить лише у ночі. Безшумно проникає у дім. Крадеться до спальні, де тільки но прокинувшись від сну, самотні жінки потрапляють до приголомшливого кошмару. Зважаючи на те, що він робить зі своїми жертвами, можна припустити, що злодій знається на медицині. Саме через це його називають Хірург.  
   Томас Мур та Джейн Ріццолі розслідують серію страшних вбивств. Злочинець наслідує почерк серійного маніяка, якого було вбито два роки тому. Він копіює навіть такі дрібні деталі, про які мало кому відомо. Остання з жертв загиблого маніяка Кетрін Корделл, вбила його, та саме через це вона стає метою нового вбивці. Із кожною наступною жертвою невідомий наближається до Кетрін. Саме Томасу та Джейн доведеться зупинити  вбивцю, чого б це не коштувало.

mertvikvity250Олексій Волков. Мертві квіти: роман (видавництво «Нора-Друк»). 
   Герою роману «Мертві квіти» випадок дарує книгу пророцтв. Що це – шалена удача? Адже тепер неприємності не підстережуть зненацька. Чи навпаки – важкий хрест? Адже наприкінці низки майбутніх подій втрата коханої жінки, а потім і власна загибель… Чи зможе той, хто майстерно комбінує на шаховій дошці, прорахувати ходи наперед у реальному житті, де проти тебе сідає грати всемогутня та безжальна доля, а ціна однієї помилки – патова ситуація, з якої вже не вийти… 

Ю Несбьо. Сніговик роман (видавництво «Фоліо»).
   Випав перший сніг, отже, невдовзі з'явиться і серійний убивця на прізвисько Сніговик. Цього разу Харрі Холе треба зловити маніяка у рідному Осло. Убивця ретельно планує кожен злочин, практично не залишаючи слідів. Проте кілька, на перший погляд незначних, промахів у його «роботі» все ж трапилося, вони й допомагають Холе знайти маніяка. Однак про що інспектор не здогадується, так це про те, що Сніговик сподівається особисто зустрітися з ним, й зустріч ця має стати для Харрі останньою... 

Майкл Доббс. Картковий будинок: роман (видавництво «Країна Мрій»).
   Книга вважається найкращим політичним трилером. За сюжетом - амбітний політик керує однією з британських партій. Але посада партійного організатора його не влаштовує, і він робить все, щоб просунутися по кар'єрних сходах. У голові Френсиса назріває чіткий план, за яким він збирається знищити прем'єр-міністра і зайняти його посаду. Але не все так просто, як може здатися на перший погляд. У гру вступає молода журналістка, яка намагається вивести змовників на чисту воду. Починаються інтриги і брудні наклепи в ЗМІ. 

Kokotyuha_Temna_cov400Андрій Кокотюха. Темна вода: роман (видавництво«Нора-Друк»).
   Воно живе на дні Тихого затону в зачарованій Десні. Воно - породження деснянських легенд, міфів або чиєїсь хворобливої фантазії. Підводне чудовисько ніхто не бачив, але його бояться жителі довколишніх сіл. Бо воно виходить з води і вбиває рибалок. Але чудовисько залишає сліди.
Отже, воно не міфічне, бо має плоть і кров. 
Слід бере колишній оперативник Віталій Мельник, сищик із поганою репутацією, нестандартним мисленням та залізною хваткою. Куди ведуть ці сліди? Відповіді - в фіналі одного з найкращих українських готичних детективів: «Темна вода».

Зникнення Стефані Мейлер обкладинкаДіккер Жоель. Зникнення Стефані Мейлер: роман («Видавництво Старого Лева»). 
   Сорокап’ятирічний капітан поліції Джесс Розенберґ, унікальний слідчий, що розкрив усі справи, за які брався, й дістав за це прізвисько Капітан 100%, вирішує йти у відставку. На прощальній церемонії, під час якої його вшановують десятки колег, з’являється журналістка Стефані Мейлер і заявляє, що двадцять років тому в найпершій справі, яка стала визначальною в кар’єрі Розенберґа й кардинально змінила його життя, капітан припустився фатальної помилки, через яку в убивстві чотирьох людей обвинуватили невинну особу.
   За кілька годин Стефані Мейлер, яка самостійно провадить розслідування того давнього злочину, таємничо зникає. Капітан Розенберґ вирішує зачекати з відставкою й береться за повторне слідство... 

Наталка та Олександр Шевченки. Кривава осінь у місті Лева: роман (видавництво «Фоліо»).
   Довгий чорний плащ, лезо сокири, «беретта», труп у багажнику та спотворені жертви, яким бракує очей і сердець. Жанр джіалло (що в перекладі з італійської означає «жовтий») здобув своє ім’я з жовтих обкладинок кримінальних романів, що друкувались у м’якій палітурці в Італії в 1930-х роках. Вони й породили той особливий кіножанр, який досяг шаленого успіху в другій половині ХХ сторіччя в кінострічках видатних італійських режисерів. Відтепер і українські читачі можуть насолодитися усією принадністю джіалло. У романі літературного подружжя Наталки та Олександра Шевченків витримані всі канони жанру - в ньому є і карколомна детективна інтрига, і сумнозвісний вбивця на прізвисько Окозбирач, і сюрреалістичні картини його жорстоких вбивств, божевільня, безумні гонитви, а ще - загадкові вулочки стародавнього Львова…

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки