«Солом'янка мистецька»


Олександр Василенко | Discography | Discogs   28 травня святкує свій день народження «Володар голосу унікальної краси», соліст Національного камерного ансамблю «Київська камерата» народний артист України Олександр Миколайович Василенко. 
   Народився Олександр 1952 року у Києві. Після закінчення школи працював слюсарем на «Заводі реле і автоматики». Потім служба в армії, навчання у Ленінградському інституті водного транспорту. І, вже навчаючись на третьому курсі інституту, прокинувшись одного ранку Олександр зрозумів, що без співу жити далі не може. Бо скільки себе пам’ятав – мріяв стати співаком. І це бажання співати не давало йому спокою. 
 Перша спроба вступити до народної консерваторії була невдалою. Тоді Олександр пішов у вокальну студію заводу «Більшовик», де його вчителем став заслужений артист України Олександр Голобородько. 
Інститут мистецтв  Далі – навчання у Київській державній консерваторії ім. П.І.Чайковського. Його вчителями були найвідоміші українські співаки та педагоги з камерного вокалу: Лариса Руденко, Світлана Матеюк, Зоя Ліхтман.
   Після закінчення консерваторії Олександр Василенко працює у вокальному ансамблі «Екстра-фактор» при Київській державній філармонії, бере участь у спектаклях Київського дитячого музичного театру, продовжую творчу діяльність у вокально-інструментальному ансамблі «Настрій». 
Олександр Василенко. Київ - YouTube  Згодом – міжнародні конкурси, на яких Олександр Василенко виборює другі і треті місця. Він стає солістом Київської філармонії, потім Державного духового оркестру і, нарешті. з 1994 року – соліст-вокаліст Національного камерного ансамблю «Київська камерата». 
   Олександр Василенко чимало гастролює світом: Франція, Ізраїль, Болгарія, Іспанія, Польща, Чехія, Словаччина, Італія. До речі, перебуваючи в Італії, Олександр отримав благословення від Святійшого Папи Римського Іоанна Павла II.
Василенко Олександр | Золотий Фонд української естради
  У Олександра Василенка один із кращих голосів світу. Його унікальний баритон неможливо з кимось сплутати. Виступає співак найчастіше на великих сценах і кожна його пісня викликає шалений шквал аплодисментів. Його творчість для тих, хто вміє цінувати справжнє.


Олександре Миколайовичу, 
вітаємо Вас з днем народження!

Бажаємо радісних емоцій, благополуччя, прекрасних можливостей на сцені. Нехай доля дарує щастя, а життя ллється красивою піснею!




Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки