«Величний і незрівнянний Київ»


   Неповторна краса Києва, незнані факти і легенди, цікаве і незнане з історії нашої стародавньої столиці представить віртуальну виставку «Величний і незрівнянний Київ». 



Київ та його давня давнина в творах народних» | Національна спілка ...  «Київ та його давня давнина у творах народних» Олександра Тулуба - це унікальне видання. Його рукопис був підготовлений до друку ще у 1929 році, але так і не був виданий. І тільки 2011 року, дякуючи Національній спілці краєзнавців України, добірка фольклорних матеріалів про Київ побачила світ і знайшла свого читача. 
   Збірка містить легенди, казки, народні оповідання про Київ та киян від передісторичної до часів козацької доби столиці кінця XVIII століття. 
   Ця книго не просто зацікавить читачів, а ще й відкриє ім’я автора – українського історика, правника, талановитого вченого, збирача усної народної творчості про стародавній Київ Олександра Олександровича Тулуба.


Київські мініатюри. Книга перша   «Київські мініатюри» (в 11-ти книгах) - непересічне видання з історії Києва відомого київського історика і письменника Віталія Ковалинського є результатом клопітких пошуків, знахідок, архівних досліджень про життя нашого міста. 
 Найоригінальніші добірки тем: київське варення та київські лазні, ювелірна і банківська справа столиці, історії та долі київських храмів, становлення та розвиток аптечної справи, мости Києва та історія Труханового острову…
  На жаль, ми вже не побачимо продовження «Київських мініатюр», бо у жовтні 2019 Віталія Васильовича Ковалинського не стало. 


Диво  Роман Павла Загребельного «Диво» - це, мабуть, найніжніша оповідь про Київ. 


   Кохання. Історія. Історії кохання, віддалені одна від одної майже в тисячу років. Не можна просто переказати сюжет твору. Його треба читати!






 Знана тетралогія про Київську Русь від лауреата Шевченківської премії Раїси Іванченко: «Гнів Перуна», «Золоті стремена», "Зрада, або Як стати володарем», «Отрута для княгині»

   З її сторінок постають образи Діра і Аскольда, князя Олега, Ярослава Мудрого та княгині Ольги. Видатні історичні постаті виринають із пітьми століть. Своїми відвертими думками авторка підштовхує читача до порівнянь та аналізу минулого і сучасного, до створення власного критичного погляду на історію. 


Іванченко Раїса. Гнів Перуна [PDF] - Все для студентаРаїса Іванченко. Золоті стремена [у 2-х книгах] (2009, 2012) [djvu ...Іванченко Раїса. Зрада, або як стати володарем [PDF] - Все для ...Отрута для княгині: Віщий Олег - Раїса Іванченко - Тека авторів ...

   
книжки про Київ  Золоті часи київського меценатства: Володимир Караваєв. Федір та Микола Терещенки, Михайло Дегтерьов, Іван Фундуклей, Микола Бунге… Книга Тетяни Водотики «Почесні громадяни міста Києва. 1872-1917» є унікальною, оскільки до сьогодні не було таких повних списків дійсно достойних людей, які отримали це звання.
   А ще ця книга про тих, хто отримав його з якихось політичних міркувань та про тих видатних киян, які були достойні цього звання, але формально не були відзначені: родини Симиренків, Бродських, Кульженків та інших. 

Книга «Київ. Парки, площі, вулиці» купить на YAKABOO.ua | 966-651 ...  «Київ. Парки, площі, вулиці» альбом містить близько 500 оригінальних фотографій, що супроводжуються захоплюючим текстовими матеріалами. Історія та сьогодення київських вулиць, площ, парків. А ще неймовірно цікава оповідь про околиці старого міста. 



Купити книгу Іду на Вас. Ідоли падуть в Україні  У великому доробку історичних романів, повістей, оповідань Юліана Опільського особливе зацікавлення викликає дилогія про часи Київської Русі «Іду на вас» та «Ідоли падуть». Ці повісті - взірець української історичної прози. В їх основу покладено реальні факти.
   Образ могутнього київського князя Святослава Ігоровича – лицаря, воїна, захисника рідної землі у повісті «Іду на вас» - викликає гордість, захоплення і спонукає до думок і порівнянь із сучасністю. 
   Князь Володимир Великий, перед яким постала глобальна проблема обрати чи ні нову віру для Київської Русі. Складна боротьба за створення сильної держави, народження нової культури, уболівання героїв за долю рідного краю в «Ідоли падуть». 

Лідія Пономаренко, Олександр Різник. Київ: короткий топонімічний ...   Різні епохи, бурхлива та неспокійна історія Києва закарбувалася у топонімах нашого міста. 
Від зовсім давніх - Оболонь, Почайна, Клов, Берестове, Солом’янка, Бессарабка, до зовсім нових, навіть «народних»: Царське село, Оболонські Липки. 
   Книга відомих дослідників київської топоніміки Лідії Пономаренко та Олександра Різника. «Київ. Короткий топонімічний довідник» задовольнить ваш інтерес щодо походження різноманітних назв київських місцин та їх історичної долі.
   Це невелике на вигляд видання містить більше двох сотень назв, але читається легко, на одному подиху.

Купити книгу Околиці історичного Києва (Ігор Гирич) - 978-966-06 ...   

   Чоколівка і Шулявка, Лук’янівка і Святошин, Куренівка, Деміївка…
   Подорож «спальними районами» столиці, що постали на місці дач та заміських селищ відомих людей, які жили свого часу в тій чи іншій місцині. Поведе вас у цю подорож відомий києвознавець Ігор Гирич на сторінках своєї книги «Околиці історичного Києва». 


Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки