"Туристичними стежками Італії "

   Вирушаємо у подорож до одного із романтичних міст Італії. Верона - це місто на північному сході Італії, у регіоні Венето,  розміщена біля підніжжя Альп, на обох берегах річки Адідже. 
 У цьому невеликому затишному містечку палахкотіли пристрасті Ромео і Джульєтти. Багато в чому саме їм пам'ятки Верони зобов'язані своєю світовою популярністю. Четверте за відвідуваністю з міст Італії, воно все ж не так повне туристів, як Рим, Мілан або Флоренція. Отже, пропонуємо перелік її деяких визначних місць.
     
    Балкон Джульєтти
                                                              
  Ось будинок із балконом, звідки Джульєтта дивилась на коханого Ромео. Тут можна зробити ряд забобонних обрядів (поцілуватися під балконом, доторкнутися до грудей статуї Джульєтти), які допоможуть коханим завжди бути разом. Скептичні туристи залишають недовірливі відгуки про справжність цього будинку, але родовий герб на фасаді підтверджує його приналежність відомому Веронському сімейству. Будинок є справжнім «туристичним магнітом», найпопулярнішою визначною пам'яткою Верони.
   
Площа П'яцца-Бра
                                                                     
   Площа П'яцца-Бра, головна площа міста, із різноманітною архітектурою на кожній з її сторін, має 4 входи. У центрі знаходиться фонтан, сидячи біля якого можна милуватися навколишньою красою.

Арена ді Верона
                                                                                                        
  Незважаючи на пережиті війни і природні катаклізми, амфітеатр дивним чином пристойно зберігся. Саме це місце згадував Гете у своїй трагедії «Фауст». Будь-яка поїздка до Верони не повинна обійтися без огляду цієї грандіозної споруди з рожевого мармуру. Сьогодні на оперні і театральні постановки приїжджають звідусіль, щоб послухати виконавців світового рівня.

 Базилика Сан-Дзено Маджоре
                                                                                                 
    Базиліка представляє як історичний, так і  релігійний інтерес. Будинок побудований в романському стилі  і виглядає досить скромно. Тут покояться мощі першого єпископа міста Св. Зенона Веронійського. Фантазія автора проекту в повному обсязі втілилася у готичному порталі та внутрішньому оздобленні.

Арки Скалігерів
                                                                                                            
   Монументальний комплекс готичних    надгробків,  обгороджений ажурними гратами, нагадує мереживо, що дозволяє розглянути гробниці з вулиці. При бажанні можна зайти всередину. Незважаючи на те, що над комплексом працювали декілька майстрів, він виглядає єдиним архітектурним ансамблем, в якому кожна арка чудова по-своєму.

Замок Кастельвеккьо
                                                                                                  
  Є у Вероні цікаві місця, де відчуваєшь себе ніби у середньовіччі. Замок  виглядає як оборонна споруда, спочатку він виконував саме таку функцію. Музей на території знайомить із великою  колекцією скульптур і полотен веронских майстрів. Крім огляду музею, екскурсія включає відвідини веж і дворів, фрагментів міських стін. Цікаво архітектурне рішення мосту, що веде в місто прямо з замку.
     
Вежа Ламберті
                                                                    
 Порадимо, що відвідати в Вероні, щоб насолодитися панорамним видом з висоти пташиного польоту. Вежа Ламберті - найвища в Вероні - не завжди була такою. Протягом століть вона добудовувалася, причому з різного матеріалу, що добре видно зараз: дзвіниця зроблена з мармуру, середньовічна частина - з цегли, а основа виконана з суміші туфу і цегли. З оглядового майданчика на висоті 84 м добре оглядається історична частина міста.
   
Сад Джусті
                                                                   
  Цей сад не є дуже відвідуваним місцем.   Він розташований далеко від популярних місць Верони. Але якщо ви втомилися від суєти і потоку жадібних до розваг гостей міста, вам варто приїхати сюди. У нижній частині саду є античні скульптури з білого мармуру, печера сталактитів, алея кипарисів, лабіринт із самшиту, ванни з каменю і фонтан з червоного мармуру. З оглядового майданчика верхнього саду перед вами відкриється дивовижна панорама на Верону.
      Розповідати про одне з найцікавіших та давніших міст Італії можна нескінченно.
       Просто вирушайте! Цього року лише віртуально. На жаль, туристичний сезон у Італії відбудеться лише  для італійців.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки