«Київська картинна галерея»

  
Національний музей «Київська картинна галерея»
 Поки майже всі музеї та галереї світу закриті для іноземних туристів, саме час планувати ідеальний похід  до музею рідного міста.  Сьогодні ми будемо спокушати вас живописом. Національний музей «Київська картинна галерея» з 1922 року, з самого початку свого заснування,  розташовувався в центральній частині міста, в особняку на вулиці Терещенківській, 9.  З різних куточків Києва  дістатись  до музею швидко та зручно  на метро. 

Борис і Гліб. Перша половина XIII ст.
 На даний момент колекція музею становить близько 12 000 експонатів. У 30-ти залах розміщені виставки творчості різних періодів. Площі виставкових залів музею не дозволяють включити в постійну експозицію всі художні цінності музею, тому виставка постійно оновлюється творами з Фондів. 
 Найбільш відомими художниками, представленими в музеї вважаються: І.Айвазовський, Д.Левицький, В.Тропінін, В. Сєров, В.Пєров, В.Маковський, О.Дейнеко, В.Васнецов, І. Рєпін, М.Антокольський, В.Верещагін, М. Врубель, М. Ге, І.Шишкін, В.Боровиковський.

 Серед шедеврів, які отримали загальне визнання, можна виділити: М. Врубеля «Дівчинка на тлі персидського килима», В.Васнецова «Три царівни підземного царства», І. Шишкіна «На північ від Санта Клауса», І.Айвазовського «Буря». З давніх пам'яток варто відзначити унікальну ікону домонгольского періоду «Борис і Гліб», яка виконана в першій половині XIII століття.


Відвідування музею кожен раз буде незабутнім і глядача чекатимуть нові враження і відкриття.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки