"Конституцію знаємо, вивчаємо"



"Я більшого щастя на світі не хочу.
Щоб лиш Україна  міцніла й цвіла".
                                        В. Вихрущ
Купити книгу Конституція України. Станом на 20.05.2020 р. () - 978 ...  Справді, не треба більшого щастя, щоб лиш Україна розвивалася, змінювалася, а ми, її громадяни, робили все для того, щоб вона якнайшвидше стала в ряд із передовими країнами світу.
   У кожної успішної держави є своя Конституція. Так 28 червня 1996 року Верховна Рада України прийняла Основний закон – першу Конституцію новітньої Української держави. З прийняттям цього доленосного документа було закріплено правові основи незалежної України, її суверенітет і територіальну цілісність. Конституція врахувала історичний досвід українського народу та кращі світові традиції.




   Основний закон визначив найціннішим життя людини, її здоров’я, честь і гідність, надав кожному українцю можливості для самоорганізації, свободу слова та віросповідання.
   День Конституції - національне свято багатьох країн світу. Як же відзначають цей день в інших державах?
   У США свято припадає на 17 вересня і називається Днем Громадянства. В цей день лунають гучні промови про права і обов'язки людей. Проходять історичні уроки в навчальних закладах.
   У Польщі своє національне свято поляки відзначають військовим парадом. По всій країні проходять концерти.
   У Норвегії День Конституції відзначають теж парадом. Люди в національних костюмах під супровід духових оркестрів йдуть на центральну площу столиці. Тут їх вітає королівська сім'я.
   У Бельгії - це свято поєднує в собі День Конституції, День незалежності і День народної єдності. З цієї нагоди в столиці Брюсселі проходить військовий парад, а в Генті - галасливий фестиваль танців.
   У Японії День Конституції проходить в рамках "Золотого тижня". Японці мають додаткові вихідні.

 Поважати Конституцію та дотримуватись її приписів - обов’язок кожного з нас. Тільки так ми зможемо забезпечити подальший розвиток України як демократичної та рівноправної зі світовою спільнотою держави.
Українська символіка

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки