"Діти талановиті, якщо їх люблять"


  Всі батьки бажають, щоб їхні діти трималися подалі від неприємностей, добре вчилися в школі і створювали щось хороше і корисне, ставши дорослими. Психологи стверджують, що батьки, які виховують щасливих і здатних до творчості дітей, мають багато спільного. Творча обдарованість - це в першу чергу вміння побудувати собі щастя своїми руками, вирватися з полону догм та несвободи. Виростити майбутнього митця можна, якщо батьки дитини чесні по відношенню один до одного, до дитини, до родичів і до суспільства, до світу в цілому.
  Головне - у дитини повинна бути можливість поважати батька і можливість емоційної  близькості зі своєю матір'ю. Творчі діти виростають тільки в тих сім'ях, де сімейну атмосферу  можна назвати живою і яскравою. Дитячі психологи стверджують - жарт і гумор як ліки від усіх бід і взагалі як норма життя в родині, а також оптимістичний настрій батьків, особливо матері, обов'язкові для виховання успішних дітей. Дуже важлива умова для розвитку творчої обдарованості дітей - наявність в будинку живої музики, і неважливо, яка  жива  музика звучить в будинку: фортепіано або ж  сопілка, балалайка, або ж просто лагідний хоровий спів всіх членів сім'ї.
  Творчі діти виростають в тих сім'ях, де  читають  дітям вголос, де дорослі  і діти спільно приймають участь  в дитячих іграх  чи  в  постановках  домашніх вистав. І одна з головних умов, мама  в родині, яка вирощує митця, повинна займатися постійною  самоосвітою, бути сприйнятливою до нової інформації.
   Всі діти обдаровані здібностями змалечку, і батьки  повинні  постійно  заохочувати  їх безпосередність і впевненість в собі та  уникати  надмірної опіки.  Більшість дослідників вважають, що обдарованій дитині необхідні  ласка і любов, а також розуміння і повага. Батьки, які чуйно і уважно ставляться до своєї дитини, дають йому відчуття безпеки, необхідне для того, щоб розвиватися далі і досліджувати світ навколо себе. Адже обдарована дитина - перш за все - дослідник і творча особистість.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки