"Люди і собаки: історії дружби"

     
   
"Собака - дуже незвичайне створіння; вона ніколи не пристає з розпитуваннями, який в тебе настрій, її не цікавить, багатий ти чи бідний, дурний або розумний, грішник чи святий. Ти її друг. Їй цього достатньо".
Джером Клапка Джером


     Останнім часом стрічки соцмереж буквально рясніли світлинами та історіями про собак. Ця чудова істота стала героєм не лише інтернету. Домашні улюбленці стали справжнім спасінням і при самоізоляції. Тепер вже навіть "несобачники" зрозуміли важливу роль собак. У житті багатьох відомих людей собака також займала і займає велике місце. 
      Найвідоміший "король жахів" американський письменник Стівен Кінг. У автора страшного роману про шаленого сенбернара відносини з собаками особливі. Так, один з них трохи не став причиною його загибелі. Влітку 1999 року Кінга, який здійснював ранкову пробіжку неподалік від свого заміського будинку, збила машина. Водій мікроавтобуса на мить відволікся на гавкіт свого собаки, що сидів в салоні без прив'язі, і машина в цей момент вискочила на узбіччя. Письменник отримав безліч переломів і внутрішніх пошкоджень, довго був прикутий до ліжка. І ось, коли один собака ледь не вбила автора, інший пес - уельський коргі, за призвіськом Марлоу, рятував його від самотності. Поки письменник, відновлюючись від травм, багато часу проводив вдома в вимушеній ізоляції.
     Вважається, що саме Марлоу став прототипом ушастика-плутаника Чіка (Иша) з саги Кінга «Темна Вежа».
     Собаки супроводжували німецького письменника Ериха-Марію Ремарка все його свідоме життя. В одному з листів він зізнався, що чотирилапі друзі дали йому «відчуття дому». Двох його улюблених собак, в юнацтві та в армії, звали Вульф. Останню собаку, тер'єра, звали Біллі.
     Чарльз Діккенс обожнював тварин. У нього були кішки, собаки, канарки, поні, орел і кілька воронів. Він був пристрасним любителем собак, вони проживали у нього вдома, він робив їх персонажами своїх творів. 
     Найвідоміші чотирилапі герої - це Булс з "Пригод Олівера Твіста" і Жип з "Девіда Копперфільда". 
     У 1960 році американський письменник Джон Стейнбек, щоб відновити сили після серцевого нападу, вирушив у подорож Америкою. Він хотів «знову все побачити своїми очима і спробувати відкрити заново цю величезну країну». У попутники письменник вибрав «літнього панка французької національності - пуделя на ім'я Чарлі», «природженого дипломата» і «доброго друга». Разом з Чарлі Стейнбек подолав 19 000 км і перетнув 37 штатів. Чарлі допомагав письменникові налагоджувати контакт з людьми. Чимало розмов у дорозі починалося з питання: «А що це за порода така?». Крім того, пес був чудовим слухачем: в дорозі господар і пес обговорювали багато тем, від життя в маленьких містечках до расової дискримінації. Свої пригоди Джон Стейнбек описав у книзі «Подорож з Чарлі у пошуках Америки», що стала світовим бестселером.
    
     Любіть та цінуйте своїх братів менших! Візьміть собаку з притулку! Вона стане для Вас найкращим другом!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки