"Святковий серпень: тиждень другий"


8 серпня - День "Щастя є!"
Ця подія відзначається щорічно ще з 1999 року під слоганом «Визнайте, що у вас щасливий день!». Ніколи не втрачайте віру у краще, прямуйте за своєю мрією і завжди вмійте радіти життю, навіть у найважчі його моменти. 

- День "Підкиньте трохи цукіні на ганок сусіда"
Цукіні є однією з найбільш плідних рослин в усьому городньому світі. Одна єдина рослина виробляє нескінченну кількість кабачків. Невелика грядка цукіні може покінчити з голодом у всьому світі!
До початку серпня городники щодня збирають набагато більше цукіні, ніж можуть спожити. Вони старанно використовують їх в незліченній кількості рецептів, від супів і тушкованих страв до хліба і соусів. Проте, плоди дозрівають на грядці швидше, ніж будь-хто може їх зібрати. Виробники цукіні впадають у відчай, намагаючись роздати плоди друзям, знайомим (і не дуже знайомим) людям. Але врожай майже не зменшується. Залишається непомітно під покровом темряви під’їхати до ганку сусідів і вивантажити туди партію кабачків. Це, можливо, допоможе вирішити проблему на сьогодні. Але що робити з завтрашнім урожаєм?!

9 серпня - іменини відзначають: Іван, Микола, Платон, Герман, Анфіса. То ж не забудьте привітати винуватців свята з Днем ангела.

10 серпня - Лінивий день 
Хтось колись сказав: "Немає лінивих днів ... тільки ледачі люди". Дозвольте шанобливо не погодитися. Лінивий день - це наш шанс розслабитися і не працювати. Тим більше  для цього дуже вдалий час. Спекотна, задушлива погода сама наводить на думку відкинутися в кріслі і цілий день нічого не робити. Турботи і клопоти можуть почекати. Найкраще провести цей день в гамаку разом з вашим улюбленим прохолодним напоєм. 

11 серпня - День пісочниці 
Пісочниця як і раніше залишається улюбленим місцем для малюків. Тут завжди є що робити: ліпити пасочки, будувати замки і рити «печери», грати в машинки (в піску риються «гаражі» і проводяться дороги). А ще - ігри в "магазин" або в "гості" та, навіть,  ігри з піском і водою. Усе це не просто корисні розваги - ігри в пісочниці сприяють розвитку в дітей творчої уяви, мислення, основ спілкування. То ж,  пісочниця дійсно заслуговує на свій день! 

12 серпняДень середньої дитини 
Якщо ви батьки трьох дітей або ж самі виросли середньою дитиною в сім'ї, то знаєте що це таке, так би мовити, зсередини. Старші і молодші діти, як правило, більш товариські та відкриті, в той час як середня дитина більш замкнута, спокійніша, можливо навіть, трохи одинока. І сьогодні батькам необхідно зайвий раз сказати дитині, що мама і тато люблять його не менше за інших братів чи сестер і належать йому неподільно. 

13 серпня - Міжнародний день шульг 
Близько 10% населення світу (а це майже 500 мільйонів осіб) - ліворукі.  Цього дня, у своє, так би мовити, "професійне" свято. лівші всього світу прагнуть привернути увагу виробників товарів, дизайнерів до необхідності враховувати й їхні зручності при користуванні письмовим приладдям, комп’ютерною мишею, кухонним та іншим побутовим інвентарем тощо. А ще влаштовують різноманітні заходи та змагання "від протилежного", не дозволяючи учасникам використовувати праву руку при вживанні їжі, в роботі, різних тонких маніпуляціях. Шульги пропонують праворуким хоча б раз на рік все робити лівицею: їсти, пити, чистити овочі, грати у волейбол, виконуючи подачу лівою рукою... 


14 серпня - Маковія (також Перший Спас, Спас на воді, Маковея, Макотрус)
Це свято одне з найпоетичніших і найшановніших в Україні. Цього дня у церквах святять воду, квіти й мак. На Маковія кожний має букет квітів, в якому обов’язково присутні великі достиглі голівки маку.

19 вересня — День народження смайлика: історія виникнення ...

Далі буде...

    

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки