"Для тих, хто хоче знати більше"


     Якою повинна бути пізнавальна книжка для дітей? Безперечно вона не повинна бути нудною і нецікавою. Автори запропонований книжок мають простий і дієвий рецепт - говорять про складні речі легко, цікаво й дотепно! Ці красиві та розумні книжки принесуть вам і вашим дітям задоволення та насолоду і від прочитаного, і від навчання. 


Хто росте у парку by Катерина МіхаліцинаКатерина Міхаліцина. Хто росте у парку /ілюстрації Оксани Були («Видавництво Старого Лева»).
   «Хто росте у парку» можна з упевненістю назвати хорошою міні-енциклопедією. Аби зацікавити наймолодших читачів біологічною класифікацією дерев, видання оздобили симпатичними ілюстраціями та простеньким казковим сюжетом. Головний герой цієї енциклопедії - маленький і не дуже впізнаваний для читача паросток, що живе у маленькому парку великого міста. Одного дня, спостерігаючи за схожими одне на одного людьми, комахами та птахами, паросток вирішує з’ясувати, хто він і на кого він схожий. Шукаючи своє дерево паросток пізнає світ навколо й дізнається чимало цікавого про своїх сусідів: березу, горобину, явір, дуб та інших, звичних для українських міст, дерев.

Червона книжечка by Ганна КопиловаАнна Копилова. Червона книжечка /ілюстрації Олени Васик (видавництво "Основи").
 Написана Анною Копиловою та намальована Оленою Васик «Червона книжечка» - це скорочена версія «Червоної книги України», завдяки якій діти можуть ознайомитися з переліком рідкісних рослин і тварин України, довідатися, чому ці тварини та рослини опинилися на межі зникнення, а також дізнатися, що потрібно робити або, навпаки, не робити для того, аби врятувати їх.  



Джорджія Черрі. "Атлас Міст" /ілюстрації Мартіна Гааке («Видавництво Старого Лева»).
  Для тих, хто не виходячи з дому вже неодноразово подорожував навколо світу чекає нова книжкова мандрівка. Разом із ілюстрованою новинкою «Атлас Міст» маленькі читачі «завітають» до найвідоміших міст: Лондона, Берліна, Нью-Йорка, Стокгольма, Парижа та ще 25 міст з усього світу. 
  Цей путівник світу розповість вам про культурні символи і місцеві свята, а ще про архітектурні пам’ятки, галереї, музеї, зоопарки, зелені зони міст, водойми, річки, різноманітні розваги та активності, що можуть бути цікаві і дітям, і дорослим.
  До речі, українське видання унікальне тим, що спеціально для «Видавництва Старого Лева» автори книжки розробили мапу Києва. Серед визначних пам’яток і видатних особистостей, нанесених на карту, – Тарас Шевченко, Золоті Ворота, київський торт, пам’ятник засновникам Києва та інші популярні місця нашої столиці. 

Українська легко!(Наталія Клименко;Павло Мельник-Крисаченко).: 110 грн. -  Товари для школярів Харків на Olx

Наталія Клименко, Павло Мельник-Крисаченко. Українська легко!  (видавництво "Книжковий Клуб "Клуб Сімейного дозвілля"). 

  Немає нічого дотепнішого за язик, який вчить мові, розповідає про суржик (і те, як його уникати), наголоси, синоніми, правопис, фразеологізми та інші цікавинки, на яких ми часто помиляємося. “Українська легко!” – допоможе нарешті запам’ятати, яка різниця між качкою та хитавицею, гаданням і ворожінням, барвами й фарбами. 

Мартін Содомка. «Як прокласти залізницю" ("Видавництво Старого Лева"). 
 Ви вже змайстрували автомобіль, мотоцикл й літак і дізналися, як збудувати дім? Тоді зустрічайте ще одну казку від чеського автора та ілюстратора Мартіна Содомки! Автор запрошує свого юного читача до історичної мандрівки в епоху, коли лише взялися прокладати залізницю та конструювати перші локомотиви (один із найкращих конструкторів локомотивів, уявіть собі, певний час був всього-на-всього неграмотним пастухом). Разом із героями-мишами читачі довідаються, де було виготовлено перший робочий локомотив, як працює паровий двигун, як прокладають залізницю, про тунелі та віадуки, припортові залізничні гілки, залізничний час та навіть про змагання локомотивів. 

Домінік  Воллімен. «Професор Астрокіт і неосяжний космос" ("Видавництво Старого Лева"). 
  Знайомтеся! Герой цієї книжки – професор Астрокіт і він готовий взяти на себе складну місію й розгадати величні таємниці Всесвіту. 
  Великий вибух, народження зірок, життя й рух галактик, будова Сонячної системи, сучасні ракети, міжнародні станції, конструкція місячних скафандрів, позаземне життя і ще багато космічної інформації представлені у цій науково-пізнавальній книжці для малечі. Тож пристебніть паски безпеки й приготуйтеся розвідати неосяжний Космос!


Приємного читання! 
Нових знань і умінь!

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки