"Я у Світі"



Республиканская Межвузовская Электронная Библиотека


     Розвиток дитини дошкільного віку важлива справа і батьків і дошкільних установ. У дітей цього віку переважає відтворювальна уява, і вона виявляється під час гри, конструювання, малювання. Системне спілкування та зацікавленість обов'язково дадуть результати у гармонійному розвитку дитини.

Соколова Юлія "Маторика". 

      Якщо Ви хочете, щоб Ваша дитина у школі писала правильно, легко і красиво, тоді Вам необхідно розвивати тонку моторику м'язів її руки. У книжці подано чимало різних завдань: штрихування, малювання візерунків, наведення контурів, розфарбовування. Всі вони спрямовані на відпрацювання навчальних графічних навичок. 
     Для занять з цією книжкою Вашому малюку знадобляться кольорові олівці. Кожне завдання пояснюйте малюку чітко й зрозуміло, і обов'язково перевіряйте правильність його виконання. 


Свєтлова Інна "Розміри". 

    
     Оточуючий світ різноманітний. Його можна просто сприймати, але можна ще й розуміти, милуватися ним. 
    Ця книжка допоможе Вашому малюку поповнити свої знання про оточуючий світ. 
     Виконуючи різноманітні завдання на порівняння предметів, явищ та осіб Ваш малюк розвиватиме увагу, зорове сприйняття, логічне мислення. 
     Як і інші книжки серії «Сонечко», цей посібник сприятиме комп­лексному розвиткові дошкільнятка. 


Лапицька Оксана "Ліплення".

     Ця книжка роз­повість тобі про таємниці створення чудових фігурок із пластиліну. Ти зможеш самостійно виготовити симпатичні іграшки, якими будеш ко­ристуватися сам і дарувати друзям. Будь уважним і старанним, і ти швидко ознайомишся з прийомами ліплення. Створюючи вироби за про­понованими малюнками, намагайся внести щось нове. Не бійся фантазувати та імпровізувати!


Свєтлова Інна "Простір".

     
    Книжки серії «Сонечко» допоможуть розвинути у дитини молод­шого дошкільного віку просторову уяву, творчі здібності, спостереж­ливість, пам'ять, увагу, логічне та образне мислення.
      Завдання цієї книги розвинути просторове уявлення Вашого малюка.
     Дітям потрібно чимало часу, щоб навчитися розрізняти лівий і правий бік, правильно вживати прийменники, що вказують на місце­знаходження когось/чогось (в, на, над, під, за, біля, перед, після), орієнтуватися у просторі (близько — далеко, вище — нижче).
     Виконуючи різноманітні цікаві завдання, малюки познайомлять­ся з цими поняттями і закріплять здобуті знання.


Соколова Юлія "Протилежність".

     Хочете навчити свого малюка розрізняти проти­лежні поняття? Ми допоможемо Вам у цьому.
     За допомогою простих вправ, які пропонуються в цій книжці, у дитини можна розвинути спостережливість і увагу, творчі здібності та логічне .мислення. І все це у формі веселої захоплюючої гри!
     Заняття з малюком починайте з характеристики простих речей, про які він вже має певну уяву: іграшок, знайомих предметів побуту, пір року, природних явищ. Однак не обмежуйтесь прочитанням цієї книги, про- довжуйте розвивати дитину на прогулянці, під час мандрівки. Гра в "протилежності" допоможе малюкові оцінити багатство й розмаїття навколишнього світу. Йому їм важко буде розрізняти такі поняття, як добрий і злий, веселий і сумний.


Свєтлова Інна "Рослини та тварини".

     
     З цієї книжки Ваша дитина довідається чимало цікавого та но­вого і закріпить свої знання про те, де ростуть різноманітні дерева, квіти, фрукти, овочі, що споживають і де мешкають різні тварини.
    Книжка допоможе розширити світогляд Вашого малюка, розви­нути спостережливість і уважність, допоможе орієнтуватися у навколишньому світі, любити рослинний і тваринний світ.


Вощикова Ірина "Додавання".

   Ця книга — міні-підручник з математики для малят дошкільного віку. Вона допоможе дитині отримати і закріпити знання про кіль­кісний і порядковий рахунок, про співвідношення кількості предметів з графічним зображенням цифри. Маля навчиться легко і швидко викону­вати вправи із додавання предметів загальною кількістю до десяти оди­ниць, дізнається про поняття висоти, ширини, довжини.

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки