"Хортинг: зроблено в Україні"

    

     Слово «xортинг» походить від назви відомого в Україні та світі славетного острова Хортиця, де була розташована Запорозька Січ, яка відіграла прогресивну роль в історії українського народу. Саме Січ, на думку засновника хортингу Едуарда Єрьоменка, була місцем народження козацької доблесті і звитяги. А ще "хорт" - це коло козаків, в яке вони збиралися для виявлення найсильніших.

 У давні часи на Запорозькій Січі серед козаків були популярні змагання з майстерності володіння вогнепальною та холодною зброєю, кулачного бою і боротьби, що давало можливість козакам відточувати свою майстерність. Завдяки військовому вишколу та підготовцi, козаки були грізною силою, з якою рахувалися і  яку побоювалися більшість європейських держав. 

     Національна гордість, виховання характеру, ставлення до військової підготовки, поліпшення майстерності та дух переможців наших козаків були взяті за основу при створенні хортингу як виду спорту. Для створення українського бойового мистецтва були задіяні науковці, фахівці, спортсмени та тренери з різних областей та різних видів єдиноборств нашої країни. Він має за основу підтверджені історичні факти та дослідницькі матеріали щодо фізичної підготовки, військових тренувань та традицій українського козацтва. Тож, система підготовки, виховання характеру козаків в найжорсткіших рукопашних двобоях, в яких дозволялася вся можлива техніка самооборони, і лягла в основу хортингу. Тут оцінюється ударна і кидкова техніка, атака і захист, де карають за боягузтво і заохочують за сміливість. А ще це - популяризація здорового способу життя серед молоді, популяризація спорту, психологічне виховання, виховання особистості в дусі патріотизму, добропорядності, любові до своєї Батьківщини. А в наш час це дуже важливо.

     2009 року хортинг був офіційно визнаний як національний вид спорту і за цей час вже встиг стати візитівкою і спортивним брендом України. Найкращим доказом актуальності та цікавості хортингу є його швидке поширення і вихід на міжнародну арену. Нещодавно була створена Всесвітня Федерація Хортингу - WORLD HORTING FEDERATION.  Офіційні заявки про вступ до цієї міжнародної організації вже подали понад 20 країн світу, серед яких - Сполучені Штати Америки, Куба, Греція, Німеччина, Японія, Монголія, Іран, Азербайджан, Казахстан, Північна Корея, Латвія, Молдова. І популярність цього виду спорту в Україні і  світі постійно зростає.

 

Коментарі

Популярні дописи з цього блогу

"Веймар: місто Гете і Шиллера"

"Мир на землі - це щастя і любов".

7 жовтня - Всесвітній день усмішки